Αυστριακός βουλευτής χαρακτήρισε τους πρόσφυγες «Νεάντερνταλ»

Αυστριακός βουλευτής χαρακτήρισε τους πρόσφυγες «Νεάντερνταλ»

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 20/03/2016 – 10:17

robert-lougkar

Σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση Αυστριακού βουλευτή, ο οποίος χαρακτήρισε τους πρόσφυγες «Νεάντερνταλ». Συγκεκριμένα, συνέκρινε τους πρόσφυγες με «Νεάντερνταλ που ποδοπατούν τα δικαιώματα των γυναικών».

Το κόμμα των Πρασίνων της Αυστρίας ζήτησε σήμερα από τον Αυστριακό βουλευτή να παραιτηθεί μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Σε μια τοποθέτησή του ενώπιον του κοινοβουλίου αυτήν την εβδομάδα την οποία επανάλαβε αργότερα σε μια ανακοίνωση, ο Ρόμπερτ Λούγκαρ δήλωσε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στην Αυστρία είναι «αμόρφωτοι, τυφλωμένοι στο θέμα της θρησκείας, φανατικοί (και) ανίκανοι να ενσωματωθούν».

Ο Ρόμπερτ Λούγκαρ είναι εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ομάδα Στρόναχ, που ιδρύθηκε το 2012 από τον Φρανκ Στρόναχ, έναν Αυστριακό- Καναδό επιχειρηματία ο οποίος επέκρινε το ευρώ και τασσόταν υπέρ ενός απλούστερου φορολογικού συστήματος και ενός συρρικνωμένου δημόσιου τομέα.

«Τώρα φέρνουμε εδώ τέτοιους Νεάντερταλ που ευχαριστούμε τον Θεό που έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας», τόνισε ο Αυστριακός βουλευτής.

«Όχι μόνο η ομιλία σας είναι κατηγορηματικά προκατειλημμένη, αλλά επιπλέον θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων εκείνων που ζουν και διαμένουν σε αυτήν την χώρα», τόνισαν πολλοί βουλευτές των Πρασίνων σε μια ανοικτή επιστολή.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...