Τα πράγματα είναι απλά.. και τα αναλύουμε.. με τις 4 που προκρίθηκαν..και τις 4 που αποκλείστηκαν απ’τα ημιτελικά..

Είδαμε θέαμα στα προημιτελικά και πολύ αγωνία κυρίως στα παιχνίδια που οδηγήθηκαν στα πέναλτι!

Η Πορτογαλία είναι ομάδα του Σάντος, με πέντε ισοπαλίες σε πέντε παιχνίδια και η ψυχή να είναι πάνω απ’την ποιότητα και την τεχνική κατάρτιση πολλών ποδοσφαιριστών, η ουσία είναι το πάν σ’αυτό το Euro..και το’χουν αποδείξει..

Οι Πολωνοί ήταν άτυχοι..έκαναν εκπληκτικό Euro, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις..

Η Ουαλία είναι ο,τι καλύτερο έχουμε δεί φέτος. Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Euro, όχι μόνο προκρίθηκε απ’τους ομίλους αλλά έχει φτάσει και μία ανάσα απ΄τον μεγάλο τελικό. Τρομερή ομαδικότητα, τρομερή ενέργεια και πάνω απ’όλα χορταστικό και καλό ποδόσφαιρο. Μπέιλ και Ράμσεϊ λύρα 100!

Το Βέλγιο έμεινε μόνο στην ποιότητα των παικτών του. Δεν έχει μεγάλες προσωπικότητες, και στα δύσκολα δε μπορούσε να ανταπεξέλθει. Της λείπουν ακόμα πολλά πράγματα για να φτάσει στην κορυφή. Μελανό σημείο επίσης η πολύ κακή άμυνα που διέθετε..

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι αυτό τον τίτλο. Εξαιρετική ομάδα, τρέχει πάνω-κάτω, δημιουργεί ευκαιρίες , βάζει γκόλ και έχει άμυνα από ατσάλι! Τα πάντσερ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κατακτήσουν και το Euro..

Η Σκουάτρα Ατζούρα εντυπωσίασε σ’αυτό το Euro, με την ψυχή που έδειξε, με το ποδόσφαιρο τακτικής απ΄τον Κόντε, αλλά η έλλειψη προσωπικότητας και η απειρία από ποδοσφαιριστές όπως Τζάτζα, Νταρμιάν και Πελέ δεν την οδήγησαν ακόμα ψηλότερα. Ο Μπουφόν συγκλονιστικός..κατέθεσε ψυχή..έκανε ο,τι μπορούσε να την κρατήσει όρθια..και να την οδηγήσει στα ημιτελικά..αλλά ήταν άτυχος..Έδωσε όμως ραντεβού στο παγκόσμιο του’18!!

Η διοργανώτρια Γαλλία πέρασε από εύκολους αντιπάλους για να φτάσει στους ”4”, όμως έδειξε απίστευτη σοβαρότητα και οτι διαθέτει παίκτες προσωπικότητας με Γκριεζμάν, Πογκμπά και Παγέ να την έχουν πάρει στις πλάτες τους..και τώρα Γερμανία…

Για την Ισλανδία τα μπράβο όλου του κόσμου μπορούμε να δώσουμε με την παραμυθένια τους πορεία! Η τόσο μικρή χώρα των 330.000 κατοίκων έμαθε σε όλους μας τι σημαίνει αθλητισμός και η έκπληξη που έκαναν και έφτασαν μέχρι τους ”8” , μας έδειξε οτι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται…ο κόσμος τους απλά μοναδικός….

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...