Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά του χειμώνα

Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά του χειμώνα

Οι εμφανίσεις στην παραλία πλησιάζουν και γι’αυτό το λόγο φροντίζουμε να χάσουμε εκείνα τα κιλάκια που μας άφησε φεύγοντας ο χειμώνας.

Ιδού 11 υγιεινές τροφές που σε βοηθούν να αδυνατίσεις.

Αγκινάρες

Εκτός από νόστιμες, οι αγκινάρες είναι και πολύ ωφέλιμες για τον οργανισμό, μειώνοντας τη χοληστερίνη, ωφελώντας νεφρά και συκώτι και βοηθώντας στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, με τις φυτικές ίνες που περιέχουν να βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και παράλληλα σε κρατούν χορτάτο για περισσότερο! Σημείωσε ότι 100 γραμμάρια ωμής ή βραστής αγκινάρας έχουν μόλις 44 θερμίδες.

Ακτινίδια

Δεν υπάρχει διαιτολόγος που να μη σου πει ότι από τα καλύτερα φρούτα για τη δίαιτα είναι τα ακτινίδια. Ειδικά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας, το ακτινίδιο αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο στην αντιμετώπιση της.

Γκρέιπφρουτ

Οι φυτικές ίνες που περιέχει σε κρατούν χορτάτο για αρκετή ώρα, κάνοντας σε να τρως λιγότερο. Μπορείς λοιπόν πριν το φαγητό σου να τρως μισό γκρέιπφρουτ ή να πίνεις ένα ποτήρι χυμό. Άσε που έχει και ελάχιστες θερμίδες!

Γλυκοπατάτες

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν είναι ένα και ένα για να μένεις χορτάτος και να μην τσιμπολογάς , ενώ η γλυκιά γεύση της ικανοποιεί και τη λιγούρα για γλυκό.

Κινόα

To μικρό αυτό σποράκι που έχει μπει στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, άρα είναι σαν να λέμε ένα και ένα για απώλεια βάρους.

Κρύο ρύζι και πατάτες

Μπορεί να είναι από τα πρώτα που βγάζεις από τη διατροφή σου όταν κάνεις δίαιτα, αλλά αν τα τρως κρύα αλλάζει το πράγμα. Συγκεκριμένα, το ανθεκτικό άμυλο που συναντάμε σε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και ειδικά όταν αυτές είναι κρύες, αντιστέκεται στην πέψη και έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος, καθώς αυξάνει τη δυνατότητά σου να κάψεις λίπος.

Μουστάρδα

Ήξερες ότι εκτός από τέλεια γεύση στα φαγητά σου είναι και από τις καλύτερες τροφές για να τονώσεις τον μεταβολισμό σου; Μάλιστα, αρκεί 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα για να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου ακόμα και έως 25%!

Μπανάνες

Ήξερες ότι 2 μπανάνες την ημέρα την κοιλίτσα κάνουν πέρα; Μάλιστα, μπορούν να ξεφουσκώσουν την κοιλιά ακόμη και κατά 50%, με το κάλιο που περιέχουν να βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

Όσπρια

Όσοι καταναλώνουν όσπρια νιώθουν πάντα χορτάτοι καθώς είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, ανθεκτικούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, η οποία απορροφάται αργά από τον οργανισμό.

Παντζάρια

Τα παντζάρια, εκτός από καλή πηγή βιταμίνης C, λειτουργούν και ως ένα είδος φυσικού καθαρτικού. Στα συν και ότι μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια!

Τσάι ιβίσκου

Τα φύλλα και τα άνθη του ιβίσκου περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες καροτένιο, ριβοφλαβίνη, ασκορβικό οξύ, νιασίνη, και σίδηρο. Καταναλώνονται συνήθως ως ρόφημα. Το ρόφημα από ιβίσκο λοιπόν, μπορεί να μειώσει και την αρτηριακή πίεση αλλά και να σε ξεφουσκώσει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/281633-Aytes-oi-trophes-tha-se-boethesoyn-na-chaseis-ta-kila-toy-cheimo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...