Αυτή είναι η οριστική συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ

Αυτή είναι η οριστική συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ

«Λευκός καπνός» με πώληση του μειοψηφικού πακέτου μέσω Χρηματιστηρίου

Συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ επιτεύχθηκε στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους επικεφαλής διαπραγματευτές των δανειστών.  

Μία λύση που προβλέπει την διατήρηση της πλειοψηφίας των μετόχων του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο. Το υπόλοιπο  49% θα πωληθεί σε στρατηγικό ιδιώτη επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βγήκαν από το διαπραγματευτικό τραπέζι, ο Διαχειριστής, το δίκτυο  μεταφοράς  του ρεύματος θα φύγει από τη ΔΕΗ και θα μεταφερθεί σε εταιρεία που θα είναι συμφερόντων του δημοσίου (Το κράτος θα έχει το 100% των μετοχών.)

Το χρηματιστήριο, θα βοηθήσει στην επίτευξη της λύσης, καθώς το Δημόσιο θα κρατήσει το 51% και θα διαθέσει το 49% σε στρατηγικό επενδυτή που θα είναι ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δικτύων και σε επενδυτές μέσω Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας, το θέμα του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Λύθηκε ο «γρίφος» του μάνατζμεντ

Λύθηκε ο «γρίφος» του μάνατζμεντ, που αποτελούσε και το βασικό «αγκάθι» που εμπόδισε την επίτευξη συμφωνίας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, «θα αντικατοπτρίζει τη μετοχική σύνθεση, όπως ισχύει σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες», το Δημόσιο θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μελών ενώ ο διευθύνων σύμβουλος θα επιλεγεί μετά από συμφωνία με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν προχωρήσει η διαδικασία θα προηγηθεί εκτίμηση του τιμήματος που θα εισπράξει η ΔΕΗ ως για την πώληση του μεριδίου όπου θα ενταχθεί και ο συμψηφισμός οφειλών στον διαχειριστή ύψους 400 εκατ. ευρώ.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...