Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους σαμποτάρουν πλειστηριασμούς!

Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους σαμποτάρουν πλειστηριασμούς!

Νέες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση ότι θα πραγματοποιούνται απρόσκοπτα οι  πλειστηριασμοί, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο ΥΔΔΑΔ με το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες. Συγκεκριμένα: σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Τέλος από το υπουργείο τονίζεται ότι κ ατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308854-Aytepaggeltes-dioxeis-gia-osoys-sampotaroyn-pleisteriasmoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...