Αυτοί οι γιατροί προσευχήθηκαν πριν από την επέμβαση και λίγες ώρες μετά έγραψαν ιστορία! (Εικόνες & Βίντεο)

Αυτοί οι γιατροί προσευχήθηκαν πριν από την επέμβαση και λίγες ώρες μετά έγραψαν ιστορία! (Εικόνες & Βίντεο)Δευτέρα 13/06/2016 – 13:50γιατροίΟ χειρούργος Henri Ford, από την Αϊτή, κατάφερε να γράψει ιστορία στα ιατρικά χρονικά της χώρας, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά μια δύσκολη και πολύ σπάνια επέμβαση σε σιαμαία κοριτσάκια.
Έχοντας στο πλάι του μια ομάδα από εθελοντές γιατρούς, ο Ford και το επιτελείο του διαχώρισαν τα σιαμαία μωράκια, με τα ονόματα Marian και Michelle Bernard, σε ένα χειρουργείο που διήρκησε 7 ώρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mirebalais. Όπως δήλωσε ο Ford, μετά το τέλος της επέμβασης η συγκεκριμένη ημέρα τού φάνηκε ιδιαίτερα συναρπαστική, μιας και όχι μόνο το χειρουργείο πέτυχε, αλλά και, όπως είπε, ήρθε η ώρα ο κόσμος να αφήσει στην άκρη τα πολιτικά και να γιορτάσει με εθνική υπερηφάνεια.
Τα μωράκια, που ήρθαν στον κόσμο τον περασμένο Νοέμβρη, ήταν ενωμένα στην περιοχή της κοιλιάς τους, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται να αναρρώνουν δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Αν δείτε τα δίδυμα δεν θα μπορέσετε να πιστέψετε πως κάποτε ήταν σιαμαία. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει σε 1 στις 200.000 γεννήσεις, με την πιθανότητα επιβίωσης από το χειρουργείο του διαχωρισμού να είναι μικρή και το ρίσκο της διαδικασίας πολύ υψηλό.
Ο εκπληκτικός γιατρός γεννήθηκε στο Πορτ-ο-Πρενς και το 1972 έφυγε με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ, για να εκπαιδευτεί εκεί ως παιδοχειρουργός, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου Παίδων στο Λος Άντζελες. Μετά από τον σεισμό που έγινε το 2010 και άφησε 230.000-316.000 θύματα, ο Ford επέστρεψε στην πατρίδα του, όπως αναφέρει το e-daily.
Όπως δήλωσε στο δίκτυο CBS ο γιατρός, υπάρχει κάτι το ξεχωριστό να επιστρέφεις στη χώρα σου για να χειρουργήσεις ένα παιδί, με ντόπιους γιατρούς στο πλάι σου, γιατί όπως λέει, αυτό τον κάνει να νιώθει πως με τον τρόπο του συμβάλλει στο μέλλον της χώρας του. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...