Αυτός είναι ο Γερμανός διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Αυτός είναι ο Γερμανός διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 12/02/2016 – 15:37

nato

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι περιπολίες στο Αιγαίο από την πλευρά του ΝΑΤΟ, έπειτα από συμφωνία της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη άμεση συνδρομή ενός διεθνούς οργανισμού στην περιοχή του Αιγαίου με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

Ο Γερμανός υποναύαρχος, Γιοργκ Κλάιν, είναι ο άνθρωπος που θα συντονίζει τη νατοϊκή Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου, υπό την ονομασία SNMG2, μέχρι τον Ιούνιο.

O 55χρονος μυστακοφόρος διοικητής γεννήθηκε το 1961 στο Bad Pyrmont στην Κάτω Σαξονία και εντάχθηκε στους κόλπους της γερμανικού στρατού, της Bundeswehr, τον Ιούλιο του 1980. Στη συνέχεια έγινε αξιωματούχος στο Ναυτικό.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Bundeswehr στο Αμβούργο. Τον Ιανουάριο του 1985, ο υποναύαρχος Kλάιν εντάχθηκε στο αντιτορπιλικό “Destroyer”.

Ήταν διοικητής της φρεγάτας “Bayern”. Το 2009, ο τότε Γερμανός διοικητής Γιοργκ Κλάιν, κατηγορήθηκε για τη σφαγή αμάχων στη Κοντούζ του Αφγανιστάν, όμως αθωώθηκε από τον γερμανικό στρατό.

Ο Κλάιν είχε κατηγορηθεί ότι αψήφησε τις οδηγίες και τους κανόνες που ισχύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο βόρειο Αφγανιστάν, στις 4 Σεπτεμβρίου 2009, που είχε προκαλέσει το θάνατο και τον τραυματισμό 102 αμάχων.

Ο υποναύαρχος Κλάιν είναι παντρεμένος με την Κίρστεν και ζουν κοντά στο Βίλχελμσαβεν, στη Βόρεια Γερμανία. Έχουν δύο παιδιά, ένα 24χρονο γιο και και μία 19χρονη κόρη.

Ο Γερμανός υποναύαρχος λατρεύει τη σύγχρονη ιστορία και τον ελεύθερο χρόνο του παίζει σκάκι και ποδόσφαιρο.

https://www.nafpaktianews.gr/wp-content/uploads/2016/02/edb4a__RAdmKlein.jpg

Διαβάστε επίσης: Το «πονηρό» σχέδιο της Μέρκελ για το Αιγαίο

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...