Αυτός είναι ο πιο εντυπωσιακός και… επικίνδυνος δρόμος στον πλανήτη (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Ονομάζεται «Atlantic Road» και βρίσκεται στη δυτική ακτογραμμή της Νορβηγίας!

Με μήκος 8,3 χιλιόμετρα, ο «δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού» αποτελεί κομμάτι της εθνικής οδού 64 που συνδέει τις πόλεις Κρίστιανσουντ και Μόλντε, ενώ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, λόγω της μοναδικής του θέας στον Ατλαντικό και στα νορβηγικά φιόρδ.

Η κατασκευή του δρόμου, που περιλαμβάνει οκτώ γέφυρες συνολικού μήκους 891 μέτρων και οι οποίες στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες,  ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1983 και ολοκληρώθηκε 6 χρόνια αργότερα, ενώ χαρακτηρίστηκε ως «η νορβηγική κατασκευή του αιώνα».

Το κόστος του έργου άγγιξε τα 15 εκατομμύρια ευρώ (122 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες), ενώ η κατασκευή του συνοδεύτηκε από αντιξοότητες, καθώς 12 σφοδρές καταιγίδες έπληξαν την περιοχή.

Σήμερα, η διέλευση γίνεται χωρίς χρέωση, καθώς τα διόδια που είχαν αρχικά τοποθετηθεί αφαιρέθηκαν το 1999, όταν και αποπληρώθηκε το έργο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διασχίζουν το δρόμο, θέλοντας να απολαύσουν τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει, ειδικά όταν τα άγρια κύματα σκάνε πάνω στις χαμηλές γέφυρες, ενώ επίσης συχνά παρατηρούνται φάλαινες και φώκιες στην περιοχή, καθώς ο σχεδιασμός του «Atlantic Road» προσφέρει πανοραμική θέα.

Ωστόσο, στο μέσο μιας καταιγίδας τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα, με την οργή της φύσης να ξεσπά στον «δρόμο του ωκεανού».
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...