Αυτός ναι, ήταν Παναθηναϊκός!

Αυτός ναι, ήταν Παναθηναϊκός!

ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά πως στη Λεωφόρο είναι… άλλη ομάδα, επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας με σκορ 4-0, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Τι και αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεσή του ούτε έναν κλασικό επιθετικό, η ομάδα του κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα και να δημιουργήσει αρκετές ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Μάλιστα, κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από τους Φαίακες, με τον Βλαχοδήμο να καλείται να επέμβει σε δύο μόνο περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε στο δεύτερο μέρος έδωσε την ευκαιρία και σε δύο νέα παιδιά. Ο λόγος για τους Στάικο και Κουντουριώτη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά με διάθεση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ και μόλις στο 9’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή όταν ο Χίλιεμαρκ έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Ινσούα που κατέβασε ωραία και σούταρε από δύσκολη γωνία για να στείλει την μπάλα να τραντάξει το κάθετο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Ό, τι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη σε αυτή την φάση, το πέτυχαν επτά λεπτά αργότερα. Ο Χατζηγιοβάνης με μία εξαιρετική ενέργεια από δεξιά πέρασε τον Επστάιν και προ του Γιαννακόπουλου γύρισε στον Δώνη που από το ύψος του πέναλτι προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τρία λεπτά αργότερα ο Παμλίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής και σούταρε αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τουράμ έπιασε την κεφαλιά, όμως, έστειλε την μπάλα άουτ.

Με την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου στον αγώνα, ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα καθώς έκρινε πως ο εκτεθειμένος Δώνης επηρέαζε την φάση.

Παρ’ όλα αυτά, το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους. Στο 33’ ο Γιόχανσον συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Δώνη, με τον τελευταίο να κάνει τακουνάκι προς τον Σουηδό που βρέθηκε απέναντι στον Γιαννακόπουλο και τον πλάσαρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο γκολ του Γιόχανσον με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Σ

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ τους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη όταν ο Τουράμ μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά. Στο επόμενο λεπτό ο Μπλάνας έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Μετά από γύρισμα του Χίλιεμαρκ ο Δώνης προσπάθησε να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιωάννου. Στη συνέχεια στρώθηκε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος την τσίμπησε με τον Μπαλάφα να τον ανατρέπει χωρίς όμως ο Μπλάνας να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Στη συνέχεια οι πράσινοι ανέβασαν «στροφές» και μετέτρεψαν την επανάληψη σε παράσταση για έναν ρόλο. Με την συμπλήρωση έξι λεπτών, ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Δώνη, όμως, το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε για τον Χίλιεμαρκ και εκείνος για τον Χατζηγιοβάνη που σούταρε όμως η μπάλα την τελευταία στιγμή κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 66’ ο Βιγιαφάνιες σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Γκράσι, ωστόσο ο διαιτητής Μπλάνας λανθασμένα δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Τελικώς, το τρίτο τέρμα ήρθε στο 70’ όταν ο Λουντ υποδέχθηκε την ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιες και πλάσαρε ιδανικά πάνω από τον Γιαννακόπουλο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας.

Με την συμπλήρωση των 90’ στο παιχνίδι ο Ισραηλινός Όμρι Άλτμαν πέτυχε το τέταρτο γκολ για την ομάδα του με ωραία κεφαλιά και πάλι μετά εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες. Έτσι, οι πράσινοι έφτασαν στην πιο ευρεία φετινή τους νίκη δίνοντας στον κόσμο τους λόγο να χαμογελάσει.

Να σημειωθεί επίσης πως για μία ακόμα φορά στο τέλος ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνώρισε την αποθέωση, καθώς πήγαινε προς τα αποδυτήρια.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Λουντ, Τζανδάρης (57’ Στάικος), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Χατζηγιοβάνης (80’ Κουντουριώτης), Δώνης (82’ Άλτμαν).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Τουράμ (80′ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (46’ Μπαλάφας), Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο (57’ Μυτίδης), Γρομητσάρης, Γκράσι.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/318279-Aytos-nai-etan-Panathenaikos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...