Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολάντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ                                                                              

Το προσωρινό πρόγραμμα του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου για να παρευρεθεί στην Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών, έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική πρεσβεία.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να αφιχθεί στις 12:45 στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου 15 λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει η συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα).

Στις 15:15 θα ξεκινήσει το γεύμα εργασίας, ενώ στις 16:45 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των ηγετών στον Τύπο. Εξάλλου, στις 17:30, σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία, ο Γάλλος Πρόεδρος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Οράματα της Μεσογείου» στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στόχος της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκαλεί ο Πρωθυπουργός, είναι, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, «η ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού ώστε οι ευρωμεσογειακές χώρες να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους στην ευρωπαϊκή ατζέντα και να ενισχύσουν το αποτύπωμά τους σε αυτήν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις είναι οι βασικοί άξονες που θα αποτελέσουν την θεματολογία της συζήτησης που θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και υψηλόβαθμο στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης:

1. Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. με έμφαση στην περιφερειακή ασφάλεια και την ειρήνη.

2. Ανάπτυξη με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προσέλκυση επενδύσεων.

3. Ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...