Αυτό είναι το τρομερό καταδρομικό πλοίο που έκοψε τον αέρα των Τούρκων στο Αιγαίο (Βίντεο)

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας με το τελευταίο επεισόδιο της αντιπαράθεσης να γράφεται στα νερά του Αιγαίου όπου ρωσικό καταδρομικό πλοίο αναγκάστηκε να εκτοξεύσεις προειδοποιητικά πυρά προς τουρκικό αλιευτικό, ανοικτά της Λήμνου, προκειμένου να αποφευχθεί ση σύγκρουση.

Ειδικότερα, πρόκειται για το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Smetlivy.

Η κατασκευή του πλοίου διατάχθηκε το 1960 από την τότε Σοβιετική ένωση και το 1969, ήταν η πρώτη του στρατιωτική επιχείρηση. Το 1990 αποσύρθηκε για επισκευές ενώ το 1995 επέστρεψε ενισχυμένο με το νεότερο πυραυλικό σύστημα SS-N-25.

Τον Αύγουστο του 2008 το πλοίο πήρε μέρος στον πόλεμο Ρωσίας – Γεωργίας και από το 2011 επιχειρεί στη Μεσόγειο. Το 2013 επιχείρησε στις ακτές της Συρίας.

Έχει μήκος 144 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 38 κόμβοι. Το μεγάλο του ατού είναι κατασκευασμένο για να μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας τις δυσκολότερες αποστολές καθώς διαθέτει δυνατότητα να βάλλει εναντίον αεροπορικών, υποβρύχιων και επίγειων στόχων με μεγάλη ακρίβεια.

Δείτε στο βίντεο την αναχώρηση του ρωσικού πολεμικού σκάφους Smetlivy από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης με προορισμό το Αιγαίο:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...