«Αφθονη ρευστότητα» βλέπει στις ευρωπαϊκές τράπεζες η Goldman Sachs

«Αφθονη ρευστότητα» βλέπει στις ευρωπαϊκές τράπεζες η Goldman Sachs

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 09/02/2016 – 19:01

xrimata

«Άφθονη ρευστότητα» που στηρίζεται στην εισροή καταθέσεων και τα υψηλά κεφαλαιακά «μαξιλάρια» εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, σε ενημερωτικό της σημείωμα. Την ώρα που οι ευρωπαίοι τραπεζίτες «γκρινιάζουν» για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη μετά την μεγάλη Οικονομική κρίση, οι Αμερικανοί τα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. 

Ο CEO της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφιν  (Lloyd Blankfein) υπερασπιζόμενος τη υγεία των μεγάλων  τραπεζών,  τόνισε ότι οι επενδυτές δεν έχουν υπολογίσει πλήρως τα βήματα που έχει κάνει ο κλάδος για να θωρακίσει τους ισολογισμούς του τα χρόνια μετά την οικονομική κρίση.

Η τράπεζα, αναφέρει ότι, «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις πίεσης στις χρηματοδότηση σε ευρώ ή δολάριο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η άνοδος των καταθέσεων την προηγούμενη χρονιά ενίσχυσε τη ρευστότητα των τραπεζών της περιοχή».

Την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση να παρουσιάσουν κέρδη και μάλιστα κάποιοι από τους «Κολοσσούς» όπως η deutsche bank να αντιμετωπίσουν οικονομικές και νομικές πιέσεις, σημαίνοντας τα προειδοποιητικά καμπανάκια της αγοράς, η Goldman, βλέπει τις προοπτικές του κλάδου ως πιο αδύναμες, « λόγω των γνωστών παραγόντων». Αυτοί είναι η χαμηλή αύξηση των δανείων και η προοπτική επιδείνωσης της πιστωτικής ποιότητας.

«Σκληρή σαν πέτρα» η Deutsche Bank, απαντά ο Τζον Κράιαν

Με τα μάτια του κλάδου να είναι στραμμένα στους αριθμούς της Deutsche Bank, για την «φουσκωμένη» αγορά των παραγόντων ενέργειας, με ορισμένους να φοβούνται ακόμα και νέα παγκόσμια κρίση, ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Τζον Κράιαν (John Cryan), ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ότι η  οικονομική κατάσταση της τράπεζας είναι «απολύτως σταθερή σαν πέτρα» και ότι ο ίδιος δεν μοιράζεται τις ανησυχίες της αγοράς για τις αδυναμίες του ισολογισμού της.

Με το «σωρό» νομικών επιπλοκών που αντιμετωπίζει η τράπεζα σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ο κ.  Κράιαν είπε ότι «Σχεδόν σίγουρα θα πρέπει να αυξήσουμε τις νομικές μας δαπάνες αυτόν τον χρόνο, αλλά τις έχουμε ήδη υπολογίσει στο οικονομικό μας πλάνο».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...