Αχαΐα: “Λερναία ύδρα” οι τηλεφωνικές απάτες

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις πολιτών στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιφέρεια, που πέφτουν θύματα επιτηδείων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και καταφέρνουν να τους αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr,  61χρονη έδωσε 750 ευρώ και δυο χρυσά δαχτυλίδια, για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης η κόρη της, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός άνδρα και μιας γυναίκας, είχε προκαλέσει τροχαίο.

Οι δράστες το βράδυ της Τετάρτης, επικοινώνησαν τηλεφωνικά προηγουμένως με την ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το «θύμα κόρη» της και Αστυνομικό, την ενημέρωσαν για το υποτιθέμενο τροχαίο και στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι της στην Πάτρα, όπου και της απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα.

Όταν η 61χρονη επικοινώνησε με την κόρη της, αντελήφθη την απάτη και κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, όπου και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων.

Στην Ασφάλεια της Πάτρας, απευθύνθηκε και ένας ακόμα Πατρινός ηλικίας 72 ετών. Κατήγγειλε πως άνδρας, επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς και λέγοντας του πως είναι Αστυνομικός, του ζήτησε 30.000 ευρώ, για την κόρη του που είχε πέσει θύμα τροχαίου.

Ο ηλικιωμένος αντιλαμβανόμενος πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, ενημέρωσε την Αστυνομία.

Στην πόλη του Αιγίου, άνδρας προφασιζόμενος τραπεζικό υπάλληλο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της περιοχής, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1750 ευρώ από 36χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο «τραπεζικός» έπεισε τον νεαρό, να του αποστείλει το ποσό,  μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να εκταμιεύσει, υποτιθέμενη αναδρομική οφειλή της τράπεζας προς την οικογένεια του ύψους 31.000 ευρώ, από ασφαλιστικό ταμείο του εκλιπόντος θείου του.

Αρχικά ο δράστης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα του θύματος, ο οποίος τον παρέπεμψε στον γιο του!

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, έχουν προβληματίσει ιδιαιτέρως τους επιτελείς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, που συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Μάλιστα εκτιμάται πως οι δράστες, δεν αποκλείεται να είναι «ντόπιοι», καθώς από τις μέχρι τώρα περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί, φαίνεται πως γνωρίζουν στοιχεία της οικογενειακής κατάστασης των “στόχων” τους.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...