Αχτσιόγλου: Αρκετά μεγαλύτερο από πέρσι το μέρισμα του 2017

Αχτσιόγλου: Αρκετά μεγαλύτερο από πέρσι το μέρισμα του 2017

Σημαντικά μεγαλύτερο από πέρσι, είναι το ποσό που θα διατεθεί για τη στήριξη των πιο αδύναμων αλλά και για να «αποκατασταθούν αδικίες που προκάλεσαν νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων», όπως για παράδειγμα η παρακράτηση εισφορών υγείας επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με την ίδια, φέτος όπως και πέρυσι είναι η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων που αφήνει στην κυβέρνηση το περιθώριο να επιστρέψει στην κοινωνία την υπεραπόδοση του πλεονάσματος.

Για την γ’ αξιολόγηση που αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να κρίνει τους όρους με τους οποίους η χώρα θα βγει από την εποχή των μνημονίων, η υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής, ανέφερε πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, σε μια ατμόσφαιρα αρκετά ευνοϊκότερη από το παρελθόν, η οποία επανακαθορίζεται από τη θετική στιγμή που υπάρχει στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «τα θέματα ένα προς ένα κλείνουν, συχνά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» και με το κλείσιμό εντός του 2017,  «θα περάσουμε στη φάση της περαιτέρω εξειδίκευσης των μέτρων ρύθμισης του χρέους και την ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος. Από την άνοιξη του 2018 θα μπορούμε πλέον να συζητάμε αποκλειστικά για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

Όπως δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, «αυτή θα είναι ταυτόχρονα και η περίοδος που θα προετοιμάσει τη δυναμική είσοδο της χώρας στην επόμενη μέρα».

Το αμέσως επόμενο διάστημα επιστρέφουν οι παράνομες εισφορές

Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, η απαραίτητη προεργασία από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016 και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επιστροφή των ποσών στους συνταξιούχους.

Στο τελικό στάδιο η απόφαση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Τέλος, όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών. Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε ότι η ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει αποπληρωμή σε έως και 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων έως 85%. Θα καλύπτει ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους καθώς και αγρότες, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής. Επίσης, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309368-Achtsiogloy-Arketa-megalytero-apo-persi-to-merisma-toy-2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...