Αχτσιόγλου: «Διαγραφή» οφειλών ως 6.000 ευρώ στους δανειολήπτες του ΟΕΚ!

Αχτσιόγλου: «Διαγραφή» οφειλών ως 6.000 ευρώ στους δανειολήπτες του ΟΕΚ!

Έρχεται «κούρεμα» σε προσαυξήσεις και βασική οφειλή, για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ),  με οφειλές έως 6.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε σήμερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου! Εχθές, το ΔΣ του ΟΑΕΔ, ενέκρινε το νέο  σχέδιο αποπληρωμής με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για τους 81.715 που έχουν λάβει δάνειο από τον ΟΕΚ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική εκπομπή, «ελήφθη μία πολύ σημαντική απόφαση από τον ΟΑΕΔ, που θα προχωρήσει σε ουσιαστικές ρυθμίσεις των οφειλών τους», κάνοντας ειδική αναφορά στο «κούρεμα» των οφειλών.

«Μιλάμε για κούρεμα και της βασικής οφειλής έως 6.000 ευρώ, κλείνουν την οφειλή τους, είναι δηλαδή σαν να εξόφλησαν το δάνειό τους, διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και λοιποί τόκοι, προβλέπονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τους ανέργους, που θα μπορούν να έχουν μία περίοδο αποπληρωμής με πάγωμα για τρία χρόνια, εφόσον είναι άνεργοι, παράταση στην αποπληρωμή, καθώς και γενναίες εκπτώσεις και στη βασική οφειλή, εφόσον είναι πολύτεκνοι» δήλωσε σχετικά η υπουργός.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307852-Achtsiogloy-Diagraphe-opheilon-os-6-000-eyro-stoys-daneioleptes-toy-OEK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...