Α.Δ.Κ.Ν.: Δεν τηρήθηκε καμία από τις υποσχέσεις που είχε δώσει η δημοτική αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα.

Δελτίο τύπου

Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος 2016

  Στη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου το ΔΣ συζήτησε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016 όπου προβλέπονται έργα 557.460€.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχοντας νωπές τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρακώστα για ριζική ανατροπή στη φιλοσοφία και το σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος βρέθηκαν μπροστά σε εκπλήξεις. Δεν τηρήθηκε καμία από τις υποσχέσεις που είχε δώσει η δημοτική αρχή.

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας με χρηματοδότηση του 2016 έχει μόνο ένα έργο οδοποιίας για κάθε πρώην Δήμο με το ίδιο περίπου ποσό των 45.000€

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

49.500 € στον πρώην Δήμο Αποδοτίας για έργα οδοποιίας σε 22 χωριά

45.000 € στον πρώην Δήμο  Πλατάνου με 12 χωριά (40.000€ για αγορά σκαπτικού μηχανήματος και 5.000€ για ένα τοιχίο στη Χόμορη).

46.000 € στον πρώην Δήμο Πυλλήνης   για έργα οδοποιίας σε  11 χωριά

45.000 € στον πρώην Δήμο Αντιρρίου  για έργα οδοποιίας σε 4 χωριά

45.000 € στον πρώην Δήμο Χάλκειας για έργα οδοποιίας σε  7 χωριά

Σ’ ότι αφορά τον πρώην Δήμο Ναυπάκτου το Τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα οδοποιίας 130.000€, αγορά εξοπλισμού 70.000€, έργα στο Ξενία 90.000€.

Οι πρόεδροι αποκάλυψαν ότι :

  1. Η δημοτική αρχή  παραβρέθηκε στις ελάχιστες Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών κοινοτήτων.
  2. Κανείς πρόεδρος δεν γνωρίζει τι έργο θα γίνει στο χωριό του και τι ποσό του αναλογεί.
  3. Οι κοινότητες που από το νόμο δικαιούνται να πάρουν χρήματα από τις ανεμογεννήτριες αγνοήθηκαν. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου δεν μπήκε στον προϋπολογισμό το ποσό που προβλέπεται από το νόμο.  Έτσι 4 πρόεδροι απεχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό.

 

Οι θέσεις της ΑΔΚΝ

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ Γιάννης Μπουλές τόνισε ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί ως κοινοτάρχης απομακρυσμένης κοινότητας που ενδιαφέρεται μόνο για αγροτικούς δρόμους. Κατήγγειλε επίσης το δήμαρχο ότι στην επιτροπή διαβούλευσης παρουσίασε σε αντιγραφή το επιχειρησιακό πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και έλεγε στους ελάχιστους ανυποψίαστους πολίτες που πήραν μέρος στη διαβούλευση πόσο πολύ δούλεψε η σημερινή δημοτική αρχή για το πρόγραμμα αυτό.

Ο κ. Μπουλές ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μπει το ελάχιστο αναγκαίο ποσό για συντήρηση δρόμων και τα υπόλοιπα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για  μελέτες που θα αξιοποιήσουν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.  Μόνο έτσι υπογράμμισε μπορούν να βρεθούν χρήματα για έργα υποδομής που έχουν ανάγκη τα χωριά και η πόλη μας. Το να δώσουμε 2-3 χιλίαδες € σε κάθε χωριό αποτελεί εμπαιγμό. Με σωστές μελέτες όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε σημαντικά ποσά που θα αλλάξουν την εικόνα στο Δήμο μας.

 

Ναύπακτος 30-11-2015

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΔΚΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...