Α.Δ.Κ.Ν. : Επισημάνσεις από το δημοτικό συμβούλιο !!!

     Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10 Μαρτίου 2014) συζητήθηκε η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος 2014.

Η αντιπολίτευση, πιστεύοντας ότι βρήκε πρόσφορο το έδαφος για εντυπωσιασμό και προεξαρχόντων των κ.κ. Κοτσανά και Καρακώστα και Γούλα, υποβάθμισε για άλλη μια φορά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τους απαξιωτικούς και προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς του κ. Καρακώστα  («είστε Τσοχατζόπουλοι και Τομπούλογλου»), με τις απρέπειες των κ. Κοτσανά και – του ευαγγελιζόμενου το νέο ήθος –  κ. Γούλα ( «διαπράττετε πολιτική ατιμία» και «μας πετάτε κατάμουτρα ψέματα»), προσπάθησαν να εμποδίσουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε το 2014 να μη γίνει κανένα έργο από το Δήμο, με πρόσχημα τις εκλογές του Μαϊου.

Κρίνοντας ασφαλώς με βάση τη δική τους νοοτροπία, μίλησαν για μπετονιέρες και μάντρες, για ρουσφέτια και για εξαγορά προέδρων (!), αλλά δεν μπόρεσαν να απαντήσουν επί της ουσίας του θέματος.

Και ποια ήταν η ουσία; Ο προϋπολογισμός του 2014 εκ του νόμου ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2013 με βάση τα οικονομικά στοιχεία της 30ης  του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με το νόμο και την κοινή λογική στις αρχές του 2014 προβλέπεται να γίνει αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος όλων των Δήμων ώστε να συμπεριληφθούν οι αλλαγές που επήλθαν στα οικονομικά δεδομένα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013. Η καθυστέρηση της αναμόρφωσης οφείλεται στην ένσταση που κατέθεσε και φέτος κατά του Προϋπολογισμού η  γνωστή ομάδα (λέγε με Κοτσανά). Αποκλειστικός σκοπός της ένστασης ήταν να καθυστερήσει η έγκριση του Προϋπολογισμού και η υλοποίηση του δημοτικού έργου.

Με αυτό ως δεδομένο και λόγω των εκλογών του Μαϊου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετεξελίχθηκε από την αντιπολίτευση σε προεκλογική αρένα όπου το  μόνο που έλεγαν οι Καρακώστας, Κοτσανάς και Νούλας, επικουρούμενοι από τον κ. Γούλα, ήταν να σταματήσουν τα έργα του Δήμου γιατί διαφορετικά θα τα καταγγείλουν ως προεκλογικά ρουσφέτια. Αν και τα προτεινόμενα έργα αφορούσαν κυρίως βελτίωση δημοτικών δρόμων και επούλωση λάκκων σε πρώην Δήμους η τεχνική ένταση που προκλήθηκε ανέδειξε  τη στρατηγική της αντιπολίτευσης. Να μη γίνει τίποτα το 2014 λόγω των εκλογών του Μαϊου.  Έτσι θα χρεωθεί στη σημερινή δημοτική αρχή η αδυναμία να λυθούν απλά και ουσιαστικά προβλήματα που έχει ανάγκη η κοινωνία,  όπως είναι η επούλωση λάκκων που δημιουργούν κινδύνους για τους πολίτες και επιφέρουν ποινικές ευθύνες στους υπαλλήλους και την Διοίκηση του Δήμου.

Στο εύλογο ερώτημα που έθεσε ο Δήμαρχος «Τι ζητάτε; Να μην εφαρμόσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα; Να παραλύσει ο Δήμος και να μην γίνει τίποτα, επειδή έρχονται εκλογές;», οι κύριοι της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν να πουν τίποτα. Δυστυχώς για την αντιπολίτευση τα ερωτήματα τίθενται αμείλικτα: είναι άραγε κ. Καρακώστα, ρουσφέτι ή υποχρέωση του Δήμου για την επούλωση λάκκων στους δρόμους, έστω με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει; Η αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου για να πηγαίνουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρακίου στο χωριό τους, είναι άραγε πολιτική ατιμία κ. Κοτσανά;

Χρειάζεται πολιτικό θάρρος κ. Γούλα για να αναγνωρίσετε το λάθος σας ότι δήθεν υπάρχει για το 2014 εργολαβία για επούλωση λάκκων και να μην επιμένετε με φωνασκίες και απαράδεκτες διακοπές των συναδέλφων σας για να το συγκαλύψετε.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν προφανείς για κάθε καλόπιστο πολίτη. Εξίσου προφανείς ήταν και για τους τέσσαρες (από τους οκτώ παρόντες) δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που αγνόησαν τις κραυγές των κ.κ. Καρακώστα, Κοτσανά, Σαλαμούρα και Γούλα, και υπερψήφισαν την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος 2014.

Μέχρι τις εκλογές ανάλογες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας θα παραμείνει πιστή στις αρχές της και θα συνεχίσει την πορεία της με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας που υπηρετεί απαρέγκλιτα.

 

Ναύπακτος 12-3-2014

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΜΠΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.

  2. Όσοι είδαν το δημοτικό συμβούλιο είδαν τη γύμνια της δημοτικής αρχής .Μπουλέ δεν πείθεις ούτε τους δικούς σου.

  3. … Πιο χαμηλά, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά!… Μ’ αυτά που κάνεις Μπουλέ, επιβεβαιώνεις όλα όσα σου προσάπτει η αντιπολίτευση.

    Φύγε όσο προλαβαίνεις να το κάνεις με το κεφάλι ψηλά.

  4. Ήδη βλέπω τον τίτλο του αυριανού τεύχος του ΕΜΠΡΟΣ με μεγάλα γράμματα:
    “Ο ξεπεσμός της αντιπολίτευσης”

    Μνήσθητί μου κύριε (Μπουλέ) και θαυμαστά τα έργα σου! (απευθείας αναθέσεις σε επιλεγμένους εργολάβους για επιλεγμένους δρόμους επιλεγμένων ψηφοφόρων-εν δυνάμει υποψηφίους…)

  5. Είναι καραμπινάτη κατάτμηση ,όπως και πολλές άλλες που δεν περνάνε επίτροπο. Γιατί δεν έγινε και πέρυσι δεν είχαμε τα ίδια προβλήματα; Το χειρότερο όμως είναι δεν διδάσκονται απο τους προηγούμενους που ακριβώς τα ίδια έκαναν και τους καταδίκασε ο κόσμος και αυτό δείχνει την σήψη και τη διάλυση της παράταξης Μπουλέ,αυτοί δε που ψιφιζουν και υπογράφουν δεν γνωρίζουν και τι νομικές ευθύνες που πιθανόν υπάρχουν, γιατί αυτά σίγουρα κάποιοι άλλοι θα τα φορτωθούν.

  6. Γιατί είμαι βέβαιος πως οι από πάνω ανώνυμοι είναι ένα πρόσωπο? Κύριοι εγώ ξέρω πως όποιος θέλει να πει κάτι δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του… Ένα σωστό δήμαρχο είχε η πόλη εδώ και πολλά χρόνια (συγκριτικά πάντα με την περίοδο που ζούμε), που δεν έχει βλάψει καθόλου την πόλη σε αντίθεση με προηγούμενους δημάρχους (ακόμα και αν δεχτώ ότι το έργο του είναι μικρό, αλλά ας συγκρίνουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα) και έχουν βαλθεί οι γνωστοί άγνωστοι που έχουν πεθυμήσει τις καρέκλες να τον ρίξουν. Δυστυχώς κύριοι θα εκπλαγείτε να δείτε στις εκλογές ότι ο λαός δεν είναι τόσο αγνώμον… Ελπίζω μόνο αυτές οι εκλογές να είναι η ταφόπλακα σε μερικούς που όσο και να τους τιμωρεί ο ναυπάκτιος λαός αυτοί επιμένουν να παίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους…

  7. Νίκο στην Ναυπακτία ζεις?Περίεργα αυτά που λες.Οι περισσότεροι Ναυπάκτιοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον δήμαρχο.

  8. ΝΙΚΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΛ. ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΣΥΝΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ; ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ; ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ; ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

    • Για το αν ήταν κοντά στον πολίτη αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος δήμαρχος που καθιέρωσε την ώρα του πολίτη. Τώρα αν οι Ναυπάκτιοι θέλουν δημάρχους-παράγοντες που να περνάνε από παντού και να χαιρετούν γλοιωδώς είναι άλλο πράγμα… Επίσης για ποιες υποδομές μιλάμε??? Χρέη βρήκε όχι υποδομές… Και ποιους επαγγελματίες να στηρίξει αυτούς που τη μία μέρα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς… Ή αυτούς που βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου (βλέπε κλείσιμο μαγαζιών στο λιμάνι)… Όσο για τον τουρισμό ναι έχω δει βελτίωση. Διοργανώσεις όπως το ράλι που έφερε πέρυσι, η κατά πολύ αρτιότερη διοργάνωση των παζαριών, η ένταξη της Ναυπάκτου στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού… Αλλά θα αντιστρέψω την ερώτηση. Οι προηγούμενοι που έχουν το θράσος να ξανακατέβουν υποψήφιοι έχουν κάνει τίποτα περισσότερο? Και μάλιστα σε εποχές παχιών αγελάδων…

  9. Νομίζεις εσένα σε τιμάει που δηλώνεις ”επώνυμα υπέρ” ? ”Επώνυμα” δεν αποχώρισαν από τον Μπουλέ σχεδόν τα μισά στελέχη?

    • Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την αποχώρηση… Αν είχα συνηθίσει σε παλιές “τακτικές” και ο καινούριος δήμαρχος δε “βοηθά” τότε ναι αποχωρώ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...