Α’ Λυκείου: Το 20% κόβεται στην Αλγεβρα λόγω της Τράπεζας Θεμάτων!

Α' Λυκείου: Το 20% κόβεται στην Αλγεβρα λόγω της Τράπεζας Θεμάτων!
Δεν λειτούργησε η Τράπεζα Θεμάτων
Μπορεί σύμφωνα με non paper του υπουργείου Παιδείας στα τέλη Μαΐου, η εφαρμογή των εξετάσεων της Α’ Λυκείου με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων να ήταν επιτυχής -αφού μόλις 13 από τις 9230 ερωτήσεις αποσύρθηκαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα- ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία, το νέο αυτό σύστημα, φαίνεται ότι δεν λειτούργησε προς όφελος των μαθητών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Βήμα», σημειώθηκε βαθμολογική… «σφαγή» στην Α’ Λυκείου καθώς η Τράπεζα Θεμάτων, με πολλούς μαθητές να κινδυνεύουν πλέον να μείνουν στην ίδια τάξη και να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην Άλγεβρα, όπου το 20% των μαθητών φαίνεται πως  δεν κατόρθωσε να περάσει το μάθημα!

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει σχολείο στο Περιστέρι όπου «κόπηκε» το 40% των μαθητών αλλά και λύκειο της Πετρούπολης όπου το ποσοστό των μαθητών που «μένει» στο μάθημα φέρεται να αγγίζει το 30%, ενώ πολλοί είναι και οι μαθητές που θα εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο σε Γεωμετρία,  Φυσική, Χημεία και Αρχαία.

Σύμφωνα με βαθμολογητές σχολείων το μεγάλο αυτό πρόβλημα με την Άλγεβρα προκλήθηκε διότι το 50% των ερωτημάτων επελέγη από την Τράπεζα Θεμάτων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...