Α.Ξανθός:«Προτεραιότητα της κυβέρνησης οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας»

oju7j7Αναβαθμισμένη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα στο 2016 ανακοίνωσε με δηλώσεις στο Κόκκινο ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Πάνω από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

«Πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός, ανακοινώνοντας «σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία, ώστε να αναβαθμιστεί το σύστημα και για τους ασθενείς, αλλά και για όσους εργάζονται σε αυτό».

«Ήδη ξεκίνησε να εργάζεται η πρώτη δέσμη 285 εργαζομένων, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα ενισχυθεί σημαντικά το ΕΣΥ», σημείωσε ο κ. Ξανθός και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δίνουμε μάχη με τον χρόνο και με το σύστημα γραφειοκρατίας, ελπίζουμε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων και να έχουν καλυφθεί σημαντικά κενά».

Για τα 3 δισ. οφειλές σε τρίτους του δημόσιου συστήματος υγείας

«Με την αξιολόγηση θα καλυφτούν συσσωρευμένες υποχρεώσεις (άνω του 3 δισ.) του συστήματος υγείας» – κληρονομιά των προηγούμενων κυβερνήσεων – ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας. «Είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς. Η κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων θα εξασφαλίσει στέρεες βάσεις και για το ΕΣΥ, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία του».

Για τον κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκων των κλινικών

«Οι δανειστές επέβαλαν, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού ελέγχου, προϋπολογισμό σε κάθε κλινική για τις δαπάνες φαρμάκων. Αν ξεπερνάει το όριο κάποια κλινική, τότε θα επιβαρύνεται η φαρμακοβιομηχανία», όπως προβλέπεται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις. «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτούμε οριζόντιους προϋπολογισμούς και για τον λόγο αυτό επιστημονικές επιτροπές στα νοσοκομεία θα καθορίζουν τον προϋπολογισμό των κλινικών».

«Είναι και προς το δικό μας συμφέρον να σεβόμαστε τους προϋπολογισμούς και να μην επιβαρύνουμε τις βιομηχανίες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών». «Δεν δικαιολογούνται ελλείψεις φαρμάκων αυτή την περίοδο, είπε ο κ. Ξανθός, υπογραμμίζοντας ότι «όπου συμβαίνει είναι ειδικό θέμα του νοσοκομείου, είτε ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες δεν παραδίδουν τα φάρμακα, πράγμα αδικαιολόγητο».

πηγή: Στο Κόκκινο

The post Α.Ξανθός:«Προτεραιότητα της κυβέρνησης οι αντισταθμιστικές παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...