Α.Πετρόπουλος: Διαψεύδονται από την πραγματικότητα, όσοι λένε για μειωμένες συντάξεις

Για μιζέρια όσων δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται, έκανε λόγο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, με αφορμή πλήθος δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μειωμένες συντάξεις. Χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα, ως ανακριβή, προσθέτοντας πως διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

Ο  υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ για τις επικουρικές ξεκαθάρισε πως «δεν θα είναι στο άθροισμα τους 1300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο»

Σε συνέντευξή του «στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στις παρακρατήσεις που γίνονται στις συντάξεις για τις οποίες είπε, πως το ποσοστό της παρακράτησης υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μάλιστα προκύπτει και μια μικρή αύξηση.

Για την διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ, που έχει αρχίσει να «ξεπαγώνει»,  είπε πως ήδη δόθηκαν πάνω από 3000 για το ταμείο πρόνοιας δημόσιων υπαλλήλων μετά από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν καθόλου. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «Είχαμε προϋπολογίσει για 2000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1800 εφάπαξ».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...