ΒΙΝΤΕΟ: Γράφει ιστορία η 15χρονη Κόστγιουκ

ΒΙΝΤΕΟ: Γράφει ιστορία η 15χρονη Κόστγιουκ

Η Μάρτα Κόστγιουκ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο κυρίως ταμπλό του Australian Open και έγινε η νεαρότερη τενίστρια που φτάνει σε τρίτο γύρο Grand Slam μετά το 1997 και τη Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι!

Η 15χρονη Ουκρανή, Νο.521 στον κόσμο (!) επικράτησε 6-3, 7-5 της «γηπεδούχου» Ολίβια Ρογκόφσκα και σημείωσε την 11η διαδοχική νίκη της στη Μελβούρνη, αφού πέρυσι ήταν η πρωταθλήτρια των juniors και φέτος χρειάστηκε να παίξει στα προκριματικά (με wild card) για να περάσει στη διοργάνωση!

Εκτός των άλλων, είναι και η μικρότερη τενίστρια μετά τη θρυλική Μαρτίνα Χίνγκις το 1996 που προκρίνεται στον τρίτο γύρο του αυστραλιανού major. Τότε η Ελβετίδα είχε φτάσει ως τα προημιτελικά. 

Το επόμενο εμπόδιό της θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και είναι η συμπατριώτισσά της Ελίνα Σβιτολίνα, Νο.3 στον κόσμο, που λύγισε με 4-6, 6-2, 6-1 την Κατερίνα Σινιάκοβα. Να δούμε αν το ονειρεμένο ντεμπούτο της στην Αυστραλία θα έχει και συνέχεια… 

Να σημειώσουμε ότι η Κόστγιουκ προέρχεται από τενιστική οικογένεια και τη μανατζάρει ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, ο Κροάτης Ιβάν Λιούμπιτσιτς!

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/317806-BINTEO-Graphei-istoria-e-15chrone-Kostgioyk ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...