Βήμα πρόκρισης για το Βέλγιο

Σάββατο 18/06/2016 – 18:14ΝΙΚΗΣΕ 3-0 ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ                                                                                        Σ’ ένα Euro που τα γκολ μπαίνουν με το… σταγονόμετρο το Βέλγιο κατάφερε να ρίξει την δεύτερη «τριάρα» σε αυτό μερικές ώρες μετά από εκείνη της Ισπανίας επί της Τουρκίας.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην Ιρλανδία, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα τους. Όταν αυτό έγινε με τον Λουκάκου, τότε η μπάλα… χάθηκε, με αποτέλεσμα το σύνολο του Βίλμοτς να επικρατήσει με σκορ 3-0, παίζοντας και πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Από την άλλη, η Ιρλανδία ήταν κατώτερη των περιστάσεων και ήταν στατική, κάτι το οποίο της στοίχησε και δέχθηκε τρία γκολ από τους Βέλγους.
Από την αρχή του αγώνα το Βέλγιο έδειξε πως θα κάνει εκείνο κουμάντο με τους παίκτες του από τα πρώτα λεπτά να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ελέγχουν το ρυθμό με τις πολλές πάσες.
Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή για το Βέλγιο δεν άργησε να έρθει αφού στο 13′ κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Ντε Μπρούιν, αλλά η κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ πέρασε έξω. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να αυξάνουν την πίεσή τους προς τα αντίπαλα καρέ με τους Ιρλανδούς να είναι καλά οχυρωμένοι.
Στο 21′ ο Ντε Μπρούιν σέντραρε από τα δεξιά, οι Ιρλανδοί δεν κατάφεραν να διώξουν με τη μπάλα στρώθηκε στον Αζάρ που έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 29′ οι Βέλγοι έφτασαν στο γκολ, αλλά αυτό δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Καράσκο ήταν οφσάιντ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση για το Βέλγιο στο πρώτο μέρος ήρθε στο 42′ όταν ο Ντε Μπρούιν εκτέλεσε ακόμη ένα κόρνερ ο Αλντερβάιρελντ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κόουλμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Στο δεύτερο μέρος το Βέλγιο μπήκε εξίσου δυνατά και μετά από έξι λεπτά επιβραβεύτηκε για την επιμονή του με τον Λουκάκου να ανοίγει το σκορ στο 48′ με τον Ντε Μπρούιν να του δίνει την πάσα και τον φορ της Έβερτον να πλασάρει λίγο έξω από την περιοχή και να παραβιάζει την εστία των Ιρλανδών.
Το Βέλγιο δεν επαναπαύτηκε στο 1-0 και στο 61′ διπλασίασε τα τέρματά του όταν ο Μουνιέρ έκανε τη σέντρα και ο Βίτσελ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, την έστειλε με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα των Ιρλανδών.
Το παιχνίδι είχε στην ουσία τελειώσει κάπου εκεί και στην συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν διαχείριση δυνάμεων, ρίχνοντας έτσι κατά πολύ το ρυθμό του αγώνα. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησαν να σκοράρουν, αφού στο 70′ ο Λουκάκου «έγραψε» το 3-0 με την προσπάθεια να ξεκινάει από τον Αζάρ που έκανε τα… πάντα όλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον έμπειρο στράικερ.
Αυτό δεν άλλαξε παρά τις όποιες προσπάθειες των Βέλγων για κάτι παραπάνω και έτσι πήραν μία πολύ σημαντική νίκη, ενόψει της συνέχειας και του «τελικού» με την Σουηδία.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 48′, 70′ Λουκακού, 61′ Βιτσέλ
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντεμπελέ (57′ Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρoύινε, Καράσκο (64′ Μέρτενς), Αζάρ, Λουκακού (83′ Μπεντεκέ).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Ο’Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62′ ΜακΚλιν), Χέντρικ, Μπρέιντι, Χούλαχαν (72′ ΜακΓκίτι), Λονγκ.
Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...