Βίτσας: Δεν θα γίνουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Δημήτρης Βίτσας

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα ειδικά μισθολόγια των ενόπλων δυνάμεων, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε ο υπουργός, πάντως, θα υπάρξει νοικοκύρεμα με μείωση του αριθμού των μισθολογίων, χωρίς όμως να υπάρξει «ούτε ένα ευρώ μείωση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι αντ’ αυτού, θα βρεθούν άλλοι πόροι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αλλαγές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στην βουλή νομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αύριο θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη όπου αναμένεται να κλειδώσουν οι αλλαγές, ενώ, όπως αναφέρεται, το μισθολογικό κονδύλι των αμειβομένων με ειδικό καθεστώς υπολογίζεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 35% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης της γενικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι βασικοί άξονες των αλλαγών που φέρονται να έχουν κλειδώσει είναι οι εξής:

-Από τα 20 ειδικά μισθολόγια θα πάμε στα 8, με ομογενοποιήσεις στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους.

-Θα ενσωματωθούν τα ειδικά επιδόματα στον βασικό μισθό και θα διατηρηθούν 4 επιδόματα όπως στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων.

-Θα καταβληθούν υψηλά επιδόματα με στόχο να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα των κλιμακίων

-Θα διατηρηθεί η προσωπική διαφορά, δηλαδή θα υπάρξει επανϋπολογισμός μισθών αλλά για τους παλιούς δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές.

-Θα στηριχθούν συγκεκριμένοι κλάδοι που τα χρόνια του μνημονίου είχαν μεγάλες απώλειες, όπως γιατροί και πανεπιστημιακοί.

Σημειώνεται ότι το πακέτο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλ. να μην απαιτούνται νέα κονδύλια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...