Βαλβέρδε: Γι’ αυτό δεν έβαλα τον Μέσι

Βαλβέρδε: Γι’ αυτό δεν έβαλα τον Μέσι

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι παρατάχθηκε η Μπαρτσελόνα απέναντι στην Γιουβέντους στο Τορίνο, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Αργεντινό σούπερ σταρ και να τον περάσει αλλαγή στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο Champions League, τελευταία φορά που είδε από τον πάγκο σέντρα αγώνα ήταν την Πρωτομαγιά του 2013, στην εντός έδρας συντριβή από την Μπάγερν με 0-3 για τα ημιτελικά του θεσμού κι ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 4-0 υπέρ των Βαυαρών. Η παραμονή του στον πάγκο, πάντως, οφειλόταν σε πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και όχι σε επιλογή του αείμνηστου, Τίτο Βιλανόβα.

Όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση και απάντησε σχετικά: “Ήταν μια πολύπλοκη απόφαση. Ο Μέσι έχει μαζεμένα πολλά παιχνίδια και όπως ο καθένας, έχει μεγάλα βάρη. Αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για την ομάδα και έπρεπε κάποτε να ξεκουραστεί. Υπάρχουν παίκτες που παίρνουν πολλά λεπτά συμμετοχής, όπως και ο Ζόρντι Άλμπα. Θεωρήσαμε ότι ο αγώνας θα ήταν κλειστός στην αρχή και θα άνοιγε στην συνέχεια και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο”.

Για το αν υπήρξε συναίνεση από την πλευρά του Μέσι στην απόφαση του προπονητή να τον αφήσει στον πάγκο, ο Βαλβέρδε αρκέστηκε να απαντήσει πως “αυτές είναι εσωτερικές αποφάσεις του προπονητή”.

Αναφορικά με τον Εδουάρδο Μπερίσο και το αδενοκαρκίνωμα στον προστάτη που αντιμετωπίζει, ο Βαλβέρδε ανέφερε πως “είναι ένας προπονητής που έχω εξαιρετικές σχέσεις, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και έχουμε μιλήσει. Από εδώ, του στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά από τον σύλλογό μας και να έχει δύναμη. Είναι μια δύσκολη στιγμή και ξέρουμε ότι θα κοιτάξει μπροστά. Μερικές φορές ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι που όλοι αγαπάμε, αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα”.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/310836-Balberde-Gi-ayto-den-ebala-ton-Mesi ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...