Βαρβιτσιώτης: Νέες θέσεις εργασίας μέσω του yachting

Βαρβιτσιώτης: Νέες θέσεις εργασίας μέσω του yachting
«Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».
Αυτό δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη διεθνή έκθεση Yachting στον Πόρο, προσθέτοντας ότι σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 17.000 σκάφη αναψυχής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, είπε ότι αν μετρήσουμε την αναλογία των χωρών που έχουν παράκτιο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, για το πόσα σκάφη φιλοξενούν αυτές οι χώρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέλθει για τη χώρα μας στα 70.000 σκάφη, δημιουργώντας πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας άμεσα.

Πρόσθεσε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και έχει δώσει προσοχή στην ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσα από τέτοιες μορφές ειδικού τουρισμού, που φέρνουν πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί «σκαφάτων και φοροφυγάδων».

Στη διεθνή έκθεση yachting που διεξάγεται στον Πόρο για 13η χρονιά, συμμετέχουν πρακτορεία ναυλώσεων και μεσίτες από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση άνοιξε σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου του 2014 και λήγει την Τρίτη 6η Μαΐου, 2014.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...