Βαριά πρόστιμά και ποινές φυλάκισης στους άντρες που παρακολουθούν τα κινητά των συζύγων τους!

Βαριά πρόστιμά και ποινές φυλάκισης στους άντρες που παρακολουθούν τα κινητά των συζύγων τους!

Ακόμα πιο… ακατάλληλη χώρα για να ζήσει ένας άνδρας μόλις έγινε η Σαουδική Αραβία, θεσπίζοντας νόμο που χαρακτηρίζει «κατασκοπεία» την κλεφτή ματιά ή τον έλεγχο (όπως θέλετε πείτε το, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) στο κινητό της συζύγου από τον άνδρα της!

Πράξη που πλέον θα θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα επιφέρει ποινές έως ένα χρόνο φυλάκιση και βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 500.000 ριάλ (περίπου 109.000 ευρώ)!

Κάτι που σημαίνει ότι σε όσους έχει μπει ιδέα πως η γυναίκα του τούς απατά, καλά θα κάνει να τους βγει άμεσα ή τουλάχιστον να το σκεφτούν καλύτερα, αφού από Δευτέρα θεωρούνται παραβάτες.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος πνέει μαζί με τον… αέρα της αλλαγής που έφερε ο νεαρός πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποσκελίζοντας το θείο του, με αποτέλεσμα να προαχθεί από πέρυσι δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Αρχικά επετράπη στις γυναίκες να οδηγούν, κάτι που απαγορευόταν αυστηρά μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, αλλά και να μπαίνουν σε γήπεδα και κινηματογράφους. Και μπορεί τα τελευταία, η αλήθεια είναι, να άργησαν λιγάκι να τα εφαρμόσουν οι Σαουδάραβες, ωστόσο ο νόμος περί κατασκοπείας περισσότερο μαρτυρά ότι κάπως προσπαθούν να δείξουν τη μεταμέλειά τους γι΄ αυτό «καλοπιάνοντας» τις γυναίκες.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πάντως πως το μέτρο «είναι μέρος μιας ευρύτερης νομοθετικής ρύθμισης για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, που τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη εβδομάδα και έχει στόχο «να προστατεύσει τα ήθη των ατόμων και της κοινωνίας καθώς και την ιδιωτική ζωή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη Σαουδική Αραβία έχει καταγραφεί σταθερή αύξηση των εγκλημάτων του διαδικτύου, όπως είναι ο εκβιασμός, η δυσφήμηση και η υπεξαίρεση, ενώ παραπάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας είναι άτομα κάτω των 25 ετών συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και απομακρυσμένα από τις παραδόσεις.

Γιατί μπορεί η Σαουδική Αραβία να είναι μια συντηρητική χώρα, ωστόσο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες στον κόσμο στη χρήση των εφαρμογών των κινητών τηλεφώνων και των social media…

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα, οι αρχές κάλεσαν όλους τους πολίτες να αναφέρουν τις δραστηριότητες των συμπολιτών τους στο διαδίκτυο και να καταγγείλουν τρομοκρατικά εγκλήματα» στην κυβερνητική εφαρμογή «We are all security» (Είμαστε όλοι ασφάλεια).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/327611-Baria-prostima-kai-poines-phylakises-stoys-antres-poy-parakoloythoyn-ta-kineta-ton-syzygon-toys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...