Βασιλειάδης: Η καταπολέμηση της διαφθοράς βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης

Βασιλειάδης: Η καταπολέμηση της διαφθοράς βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 13/04/2016 – 15:36

Γιώργος Βασιλειάδης

Το μήνυμα ότι η «καταπολέμηση της διαφθοράς, αποτελεί  μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης» έστειλε ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώθηκε από δύο αναγνωρισμένα  ιταλικά think tank το PrioritaCultura και το  Institute for International Affairs, με τη στήριξη της  British American Tobacco Italia και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας, κ. Pietro Grasso, ενώ ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, κ. Paolo Gentiloni, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Marco Minniti και ο επικεφαλής Εισαγγελέας κατά της μαφίας και της τρομοκρατίας κ. Franco Roberti.

Ο κ. Βασιλειάδης κατά την ομιλία του, η οποία είχε θέμα «Η Ελλάδα ως σημείο διέλευσης για την παράνομη διακίνηση», σημείωσε ο στόχος της ίδρυσης της Γενικής Γραμματείας  στην οποία προΐσταται και θεσπίστηκε η θέση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ήταν η καταπολέμηση αυτής. Υπογράμμισε ακόμα το ρόλο της Γραμματείας στο συντονισμό των σωμάτων που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην προώθηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών τους, καθώς και τη συνεργασία με την OLAF.

Αναφερόμενος στα βήματα, που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση της διεθνούς παράνομης διακίνησης ( trafficking) και του λαθρεμπορίου ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη συλλογικών δράσεων, στην ενίσχυση των ποινικών κυρώσεων και των προστίμων καθώς επίσης και στην σημασία ενίσχυσης των προσπαθειών συνεργασίας ΜΚΟ, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των κρατικών αρχών καθώς επίσης και διεθνών οργανισμών, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.Σημείωσε, ακόμα, ότι η διαφθορά αποτελεί βασική απειλή και μεγάλο εμπόδιο στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου. Όπως επεσήμανε επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και παράλληλα υπονομεύει και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Καταλήγοντας επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών, των δυνάμεων επιβολής του νόμου, των δικαστικών κοινοτήτων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών, των διεθνών οργανισμών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στην ενίσχυση της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...