Βατικανό της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος

Παρασκευή 27/05/2016 – 17:00Εφημερίδα, ΠρωτοσέλιδοΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΘΕΩΡΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 7 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ 150 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου είναι να καταστήσουν το Άγιον Όρος επίκεντρο της Ορθοδοξίας. Στην ουσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα Βατικανό της ορθοδοξίας πανίσχυρο σε παγκόσμιο επίπεδο και κέντρο αναφοράς για όλους τους χριστιανούς.
Το Άγιον Όρος διαθέτει ανεκτίμητους θησαυρούς και ιερά κειμήλια, τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν παγκοσμίως, παράλληλα με τη δημιουργία ενός ισχυρού ορθόδοξου τόξου. Οι εκκλησιαστικοί παράγοντες της Μόσχας αλλά και η ρωσική κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Βατικανού της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος. Μια τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τη χώρα μας σε παγκόσμιο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Οι δεσμοί του Προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κύριλλου με το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία είναι ακλόνητοι. Ο Ρώσος Πρόεδρος πιστεύει στη δύναμη της θρησκείας αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ορθοδοξία, σε μια Ευρώπη, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων και την άνοδο του βίαιου Ισλάμ.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις για χρόνια άφηναν ανεκμετάλλευτη την πολύτιμη κληρονομιά του Αγίου Όρους. Μόνο κάποια φωτισμένα μυαλά επισκέπτονταν τις Μονές του Αγίου Όρους ενώ η βοήθεια της πολιτείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Για να καταστεί το Άγιον Όρος Βατικανό της Ορθοδοξίας, απαιτούνται τεράστια ποσά αλλά και μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Το ίδιο και ο Ρωσικός λαός που είναι βαθιά πιστός στην Ορθοδοξία. Αυτό αποδείχθηκε απ’ την περιφορά της Αγίας Ζώνης στην Μόσχα, την οποία προσκύνησαν εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, ανάμεσά τους και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!
Βέβαια τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα κάποιων μεγαλόσχημων της Ελληνικής εκκλησίας, οι οποίοι αδιαφορούν για την Ορθοδοξία και ενδιαφέρονται μόνο για την εκκλησιαστική περιουσία και τη διατήρηση των προνομίων που έχουν εξασφαλίσει.
Η δημιουργία ενός Βατικανού της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος θα φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά και για την οικονομία της χώρας μας. Γιατί εκατομμύρια ορθόδοξοι απ’ όλο τον κόσμο θα επισκέπτονται τις Ιερές Μονές του Άγιου Όρους, προκαλώντας αλματώδη αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού. Παράλληλα θα αναδειχθεί παγκοσμίως η μεγάλη κληρονομιά του Αγίου Όρους το οποίο θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά την στροφή της ελληνικής κυβέρνησης προς την Αμερική, γιατί ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο μόνος που πίεσε τους Ευρωπαίους εταίρους για ολοκλήρωση της συμφωνίας και δρομολόγηση της μείωσης του δημοσίου χρέους, θεωρεί την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο. Γι’ αυτό φέρνει σήμερα μαζί του επτά κορυφαίους υπουργούς και 150 εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι μακροπρόθεσμα οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας θα φτάσουν σε ένα στρατηγικό επίπεδο γιατί σ’ αυτή τη συμμαχία πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού και Ρωσικού λαού.
Η ατζέντα των συνομιλιών
«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του  Αφιερωματικού Έτους 2016.
Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.
Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των  διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:
• Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
•Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)
•Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για
-Επιστήμη και τεχνολογία
-Τουρισμό
-Μετεωρολογία
•Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων
-Enterprise Greece – Invest in Russia
-ΕΛΠΕ – Rosneft
-Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
-Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...