Βγήκε βόλτα στο Αιγαίο ο Αλέξης και μαζεύτηκαν τα τουρκικά μαχητικά

Βγήκε βόλτα στο Αιγαίο ο Αλέξης και μαζεύτηκαν τα τουρκικά μαχητικά

Βγήκε βόλτα στο αιγαίο ο Αλέξης και μαζεύτηκαν τα τουρκικά μαχητικά

Προειδοποίηση στον Σουλτάνο ότι τα σύνορα μας είναι αδιαπραγμάτευτα – Για πρώτη φορά οι Τούρκοι δεν παρενόχλησαν ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος, που επέβαινε Έλληνας επίσημος

ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέσχιζε τον εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας με το υπερσύγχρονο μαχητικό F16 της πολεμικής αεροπορίας πάνω από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Είναι η πρώτη φορά που τα τουρκικά μαχητικά λούφαξαν στην κυριολεξία και δεν προχώρησαν σε καμία απολύτως παραβίαση του εθνικού μας εναέριου χώρου.

Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης της πολεμικής αεροπορίας με την εμβληματική παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έστειλε πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία.

Με την πτήση πάνω από τα ακριτικά νησιά ο πρωθυπουργός έδειξε αποφασισμένος να απορρίψει κάθε απαίτηση της Άγκυρας και να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Τα σύνορα της Ελλάδας, ο εναέριος χώρος και η υφαλοκρηπίδα είναι αδιαπραγμάτευτα και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει ο σουλτάνος ο οποίος επιχειρεί να παράγει κρίσεις στο Αιγαίο για εσωτερική κατανάλωση.

Το ζήτημα με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με καυστικό τρόπο θα επισημάνει το ρόλο της Τουρκίας ως δύναμη αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Μεσογείου, απαιτώντας από τις ΗΠΑ να βάλουν φρένο στην προκλητικότητα της Άγκυρας.

Η πτήση με αμερικανικής κατασκευής μαχητικό έχει το συμβολισμό της ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Ουάσινγκτον.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να σηματοδοτήσει τον αποτρεπτικό ρόλο που έχει η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και οι συμφωνίες συνεργασίας που πρόκειται να υπογράψει με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Με τη συμμετοχή του στην πτήση του μαχητικού αεροσκάφους ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επίσης μήνυμα ότι η Ελλάδα θα διαφυλάξει τα σύνορά της από ενδεχόμενη απόπειρα της Τουρκίας, να προκαλέσει μαζικές ροές προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με το κλίμα που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στην πολεμική αεροπορία που βρίσκεται καθημερινά στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας.

 

 

«Η ψυχή των πιλότων είναι το μεγάλο

υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας» 

 

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+. «Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους. 
Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.
Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305208-Bgeke-bolta-sto-aigaio-o-Alexes-kai-mazeytekan-ta-toyrkika-mach ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...