Βενετσάνα Κυριαζοπούλου: Η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου: Η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών
Με μόλις τρεις ψήφους διαφορά εκλέχθηκε πριν από λίγο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών η καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
Η κ. Κυριαζοπούλου σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr έλαβε 268 ψήφους έναντι του κ. Κώστα Ραβάνη, καθηγητή του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, που έλαβε 265 ψήφους.

Οι πρυτανικές εκλογές διεξήχθηκαν ηλεκτρονικά σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου είχαν  περίπου 740 καθηγητές.

Αναπληρωτές  πρυτάνεις θα είναι οι καθηγητές  κκ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Καραμάνος, Χρήστος Παναγιωτακόπουλος και Δήμος Πολύζος.

Στην εκλογική διαδικασία των Πρυτανικών εκλογών της 18ης Ιουνίου 2014, είχαν δικαίωμα ψήφου όλοι οι καθηγητές του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας, περίπου 740 καθηγητές. Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος είναι  ο Χαράλαμπος Γαβράς, καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, αδελφός του διάσημου Ελληνογάλλου σκηνοθέτη του «Αγνοούμενου», Κώστα Γαβρά.

Να θυμίσουμε ότι βάσει της ανακοίνωσης του Συμβουλίου του ΑΕΙ Πάτρας, στην αναλυτική ψηφοφορία των μελών του Συμβουλίου που αφορούσε στην επιλογή των υποψηφίων για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβαν οι Αναστασόπουλος Βασίλειος οκτώ (8) ψήφους, Κυριαζοπούλου Βενετσάνα έντεκα (11) ψήφους, Ραβάνης Κωνσταντίνος έντεκα (11) ψήφους και Χριστόπουλος Θεόδωρος δύο (2) ψήφους.

Ως εκ τούτου οι δύο από τους τέσσερις υποψηφίους, δηλαδή η Κυριαζοπούλου Βενετσάνα και ο Ραβάνης Κωνσταντίνος έλαβαν την εκ του νόμου απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του Συμβουλίου και επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...