Βενιζέλος: Εάν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα

Βενιζέλος: Εάν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα
Διλήμματα για τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας και στρατηγικής, αλλά και για την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στους σταθμούς Kontra, Εxtra και το Action24.
«Εάν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο διαγραφής του Γ.Παπανδρέου, τονίζοντας όμως ότι «εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι το κόμμα του Φ.Κουβέλη -και όχι ο ίδιος προσωπικά, όπως είπε- λειτουργεί πολύ συχνά παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Τα διλήμματα των εκλογών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε το κόμμα του θα σταθεί ψηλά στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές «όχι ως κόμμα, αλλά ως αντίληψη, ως ομάδα στελεχών, ως παράταξη, ως ιστορικός θεσμός με την Αυτοδιοίκηση, γιατί ότι αλλαγή έχει γίνει στην Αυτοδιοίκηση είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, που τώρα εκφράζεται με την Ελιά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε, δεν έχει ρίζες και δεν θα έχει καμία Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή είχε πάει να τις αναβαθμίσει σε δημοψήφισμα και σε εφαλτήριο για να καταλάβει την κυβέρνηση και τώρα τα έχει μαζέψει όλα γιατί φαίνεται βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. «Εμείς λοιπόν στις ευρωεκλογές θα διαψεύσουμε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα δείτε πως θα φανούν οι ρίζες της παράταξης και οι αντοχές της παράταξης», σημείωσε.

«Οι εκλογές αυτές», πρόσθεσε, «τυπικά δε θέτουν ζήτημα κυβέρνησης, αλλά μπορεί να θέσουν ζήτημα νομιμοποίησης, σταθερότητας, κλίματος και αντί να πάμε να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα, να πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Γιατί ο μόνος τρόπος να χάσουμε την υπόθεση της εξόδου από την κρίση είναι να την υπονομεύσουμε μόνοι μας».

Ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά και τότε, είπε, θα υπάρχει θέμα ποια κυβέρνηση θα κυβερνήσει τον τόπο.

Η χώρα έχει για μια μεγάλη περίοδο ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας, οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι προοδευτικές, είναι η πρώτη μας επιλογή. Εάν δεν μπορούν να είναι προοδευτικές γιατί δε φτάνουν οι αριθμοί, πρέπει να είναι δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές υπεύθυνες, διότι αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα για τον ελληνικό λαό, αν θα έχουμε μια στέρεη δημοκρατία, έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μια χώρα ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».

Ο Γ.Παπανδρέου δεν είναι αντίπαλος

Σε σχέση με τον Γ.Παπανδρέου, απέφυγε να ενισχύσει περαιτέρω τη σεναριολογία λέγοντας ότι «δεν πρόκειται ν’ απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα και δε θέλω να εγκλωβίζομαι και στο παρελθόν. Είμαστε στραμμένοι στο μέλλον κι έχουμε μεγάλες προτεραιότητες».

«Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αντίπαλος μου. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας. Αντίπαλός μου είναι ο αντίπαλος του έθνους μου και της πατρίδας μου. Αυτός που δε μας αφήνει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρόεδρος και βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές τους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση και εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου».

Επιπλέον απέρριψε το ενδεχόμενο διαγραφής του. «Αυτά είναι με παλιές πρακτικές. Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα μου δεν είναι ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε οι μικροί συσχετισμοί μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή το κόμμα, τίποτε από αυτά. Αυτά είναι δυστυχώς το επίπεδο της μικροπολιτικής που κυριαρχεί στο δημόσιο λόγο».

Σε ερώτηση όμως αν τον ενόχλησε η εικόνα του κ. Παπανδρέου με τον κ. Κουβέλη μαζί στην εκδήλωση να συνυπάρχουν πολιτικά δεν απέφυγε μια αιχμή: «Η παρατήρησή σας είναι πολιτική, δεν απαντώ. Αν η παρατήρησή σας είναι αισθητική ή ηθική σας αφήνω να το κρίνετε.. Γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα αισθητικής», σημείωσε.

Η ΔΗΜΑΡ «λειτουργεί παρασιτικά»

Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε ένα καινούργιο με τη ΔΗΜΑΡ την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί «παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

«Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος. Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά -η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος προσωπικά, ο ίδιος προσωπικά είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φιλική σχέση- παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ν ‘αντλήσει κάποια μικρά πραγματάκια από το ΠΑΣΟΚ.»

«Και στην κυβέρνηση μέσα όσο συνυπήρχαμε, ήταν πολύ έντονη η παρουσία τους στα αξιώματα και στο κράτος, αλλά όταν πηγαίναμε να ψηφίσουμε δύσκολα μέτρα κρύβονταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπαιρναν την ευθύνη. Ήθος στην πολιτική δε σημαίνει «κάνω τον καλό ή κάνω τον ηθικό». Ήθος στην πολιτική σημαίνει έχω σταθερότητα, συνέπεια, θάρρος και αναλαμβάνω ευθύνες και κόστος. Αυτός είναι ο ορισμός του πολιτικού ήθους. Πολιτικό ήθος δεν είναι οι υποκρισίες, τα καλά λόγια, οι γλυκές συμπεριφορές. Ήθος είναι αυτό που λέω: Συνέχεια, σταθερότητα, καθαρές απαντήσεις στα μεγάλα διλήμματα και κόστος».

Η ΔΗΜΑΡ απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε απλώς την ψυχραιμία του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, απώλεσε κάθε αίσθηση μέτρου. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Ας απολαύσει μόνος τον πολιτικό πολιτισμό του.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...