Βενιζέλος: Η σταθερότητα της κυβέρνησης περνάει από τη στήριξη της Ελιάς

Βενιζέλος: Η σταθερότητα της κυβέρνησης περνάει από τη στήριξη της Ελιάς
Όποιος θέσει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές είναι κυνικός και ανόητος
Μήνυμα ότι η κυβερνητική σταθερότητα περνάει από τη στήριξη του συνδυασμού της Ελιάς στις ευρωεκλογές του Μαίου στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση ή αμφιβολία αυτές τις ισορροπίες λειτουργεί βλαπτικά για τη χώρα».

Ερωτηθείς για το αν επιχειρεί διαφοροποίηση από τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε «ότι δεν ήταν η προτίμησή μας μια συνεργασία μόνο με τη ΝΔ. Θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ, θέλαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλαμε και θέλουμε όλες τις υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

Αναφερόμενος στο αν ισχύει η πρόσκλησή του προς τη ΔΗΜΑΡ παρά τις αναφορές του περί παρασιτικής της λειτουργίας σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» διευκρινίζει ότι «προφανώς ισχύει η πρόταση αυτή» προσθέτωντας ότι «δεν πρέπει να παίζουμε κλεφτοπόλεμο» και επικρίνοντας εμμέσως την Αγίου Κωνσταντίνου καθώς σημειώνει με νόημα: να λέμε ευθέως τι πιστεύουμε για την κυβερνητική σταθερότητα, την εθνική στρατηγική, την έξοδο από το Μνημόνιο, να μη φλερτάρουμε με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών εθνικιστών συμμάχων του.

Ερωτηθείς ξανά για την τελευταία τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα της συντηρητικής Δεξιάς ή Αριστεράς, ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για αυτονόητη και προφανή επισήμανση. Εκφράζει, επίσης, την ικανοποίησή του για την τελευταία δήλωση του πρώην πρωθυπουργού με την οποία διαψεύδει τα σενάρια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι «με ικανοποιεί κάθε ενέργεια στήριξης της παράταξης».

Απαντώντας, τέλος, στο ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι ένα τέτοιο σευνάριο προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούν ασύντακτα ΠΑΣΟΚ και Ελιά στις εκλογές. «Νομίζω ότι τέτοια σύνθεση κυνισμού και ανοησίας δεν μπορεί να υπάρξει και εάν κάποιος διατυπώσεις αυτή τη σύνθεση δεν θα βρει κανέναν οπαδό».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...