Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση στους μισθούς

Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση στους μισθούς

«Το μισθολόγιο αυτό βάζει ένα τέρμα στην κατηφόρα της πενταετίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα.

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό, μειώθηκε το 35% των ονομαστικών αμοιβών στο Δημόσιο και κατά 35% με 40% ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό.

«Όποιος νομίζει ότι η μείωση αυτή λειτούργησε απελευθερωτικά για τον ιδιωτικό τομέα, ζει σε άλλη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, είπε ότι δεν επέρχεται καμία περαιτέρω μείωση στους ήδη μειωμένους μισθούς, αντίθετα θα υπάρξει μέση αύξηση της τάξης των 92 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση της μισθολογικής διαφοράς.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «αύξηση του δημοσιονομικού κόστους», τόνισε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού» και αν το «ξεπάγωμα των ωριμάνσεων» δεν γίνονταν τώρα, το κόστος θα έφθανε τα 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζοντας αναγνώρισε, ότι υπάρχει κάποια «μεροληψία» σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο που είναι απόφοιτοι στοιχειώδους και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις όπως να δοθεί η δυνατότητα να διεκδικούν ορισμένες θέσεις ευθύνης καθώς και κίνητρα για εκπαίδευση.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρόσθεσε, ότι θα ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση οι προτάσεις για επανεξέταση της πρόβλεψης για περιορισμό των περιοχών στις οποίες καταβάλλεται το “επίδομα παραμεθορίου”.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...