Βερολίνο: Έγκαιρα η απόφαση για το χρέος

Βερολίνο: Έγκαιρα η απόφαση για το χρέος

Διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως -πριν τη λήξη του προγράμματος βοήθειας- έδωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Ζανέτ Σβάμπεργκερ, λίγες ώρες μετά το νέο «ναυάγιο» στο Washington Group του Σαββάτου.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να συζητούν και εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Η ίδια σημείωσε, μάλιστα, ότι για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων απαιτούνται όλες οι διαθέσιμες εκθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών. «Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών» έσπευσε να προσθέσει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές θα συνεχιστούν την Πέμπτη, στο Παρίσι.
Στόχο αποτελεί η επίτευξη μιας συμφωνίας έως την 21η Ιουνίου, η οποία θα περιγράφει την επόμενη ημέρα του μνημονίου, τη μορφή της εξόδου, το είδος της εποπτείας, αλλά και την έκταση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Από το τελευταίο θα κριθεί και η ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας, καθώς σε περίπτωση διαφωνίας, ο ρόλος του Ταμείου μάλλον θα περιοριστεί σε συμβουλευτικός.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ διαμήνυσε ότι πιθανότατα το Ταμείο θα μείνει μόνο σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.
Από την πλευρά των Βρυξελλών, παράλληλα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα πως αν δεν υπάρξει συμφωνία έως σήμερα, Δευτέρα, το ΔΝΤ θα μείνει πιθανότατα εκτός.

Ανεξάρτητα πάντως από τη μορφή της συμμετοχής του ΔΝΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δεσμεύθηκε χθες ότι θα επιδιωχθεί ένα σχέδιο ελάφρυνσης, το οποίο θα είναι «αξιόπιστο για τις αγορές».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333757-Berolino-Egkaira-e-apophase-gia-to-chreos ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...