Βιέννη: Υπερτερούν για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι μαθητές!

Βιέννη: Υπερτερούν για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι μαθητές!

Βιέννη : Υπερτερούν για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι μαθητές!

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές φαινόμενο έρχεται την χρονιά αυτή η Αυστρία, καθώς σημειώνεται ραγδαία αύξηση των μουσουλμάνων μαθητών έναντι των καθολικών στα δημόσια σχολεία της Βιέννης.

Σε δημοσίευμα της μάλιστα, η εφημερίδα Kurier, αναφέρει ότι οι καθολικοί μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της Βιέννης είναι 30.000 ενώ οι μουσουλμάνοι 32.000. Στην τρίτη θέση βρίσκονται όσοι δηλώνουν άθεοι και στην τέταρτοι οι Σέρβοι Ορθόδοξοι με 10.000

Το νέο αυτό δεδομένο, έρχεται να βάλει σε σκέψεις τις αρμόδιες αρχές της Βιέννης , οι οποίες σκέφτονται να προχωρήσουν σε κατάργηση των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού μαθήματος και την θέση του να πάρει ένα μάθημα, το οποίο διδάσκεται σε σχολεία της Γερμανίας και Ελβετίας, αυτό της Ηθικής.

Όμως, η αντικατάσταση αυτή δεν θα είναι εύκολη διαδικασία και σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς Αυστρία και Βατικανό έχουν υπογράψει μια συμφωνία , το Κονκορδάτο και η οποία την δεσμεύει για την διδασκαλία των θρησκευτικών.

Όμως, εάν τελικά επιτευχθεί η νέα αυτή προσθήκη, θα έχει το θετικό ότι θα γίνουν πιο εύκολα αποδεκτοί από την κοινωνία και θα ενσωματωθούν ομαλότερα σε αυτήν!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301130-Bienne-Yperteroyn-gia-prote-phora-oi-moysoylmanoi-mathetes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...