Βιβλία για όλες τις τσέπες. Κυκλοφόρησε η έκδοση Pocket από το Μεταίχμιο

Βιβλία για όλες τις τσέπες. Κυκλοφόρησε η έκδοση Pocket από το Μεταίχμιο
Αυτό το καλοκαίρι όλοι κυκλοφορούν με ένα βιβλίο στην τσέπη. Το ελληνικό pocket βιβλίο είναι πραγματικότητα. Μεγάλα βιβλία, βολικό μέγεθος, μικρές τιμές.
Ιδανική εποχή, ιδανικό μέγεθος, ιδανική τιμή.
Ιδανική εποχή γιατί ειναι καλοκαίρι και ξεκινάμε τις αποδράσεις στις παραλίες, τις διακοπές, τις βόλτες σε κήπους και καφέ της πόλης. Ποιος θέλει να κουβαλάει μαζί του έναν ολόκληρο τόμο; Ιδανικό μέγθος γιατι κυριολεκτικά χωράει στην τσέπη. Mόλις 12 εκατοστά και πολύ πιο ελαφρύ απο το κανονικό βιβλίο χωράει κυριολεκτικά παντού. Ιδανική τιμή γιατί σε μια περιοδο που όλοι κοιτάμε απο που θα κόψουμε, μπορείς να αγοράσεις τα βιβλία από τη σειρά Pocket με κάτω από 5 ευρώ.
Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από διάφορους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους να λανσάρουν στην αγορά και να συστήσουν στο αναγνωστικό κοινό της χώρας μας εκδόσεις τσέπης. Αυτή τη φορά όμως γίνεται πιο σωστά και πιο συντονισμένα. Πρώτον το επιβάλλει η εποχή απο πλευράς οικονομικών, όλοι προσπαθούμε να περιορίσουμε έξοδα και δαπάνες και δεύτερον η νοοτροπία γυρω απο το βιβλίο έχει αλλάξει, πλεον οι αναγνώστες δεν αγοράζουν βιβλία για να μπουν μετά στη βιβλιοθήκη. Το βιβλό βγαίνει από τη βιβλιοθήκη και μπαίνει στην τσάντα, ζει μαζί με τον αναγνώστη και γίνεται εμπειρία.
Σχολιάζοντας την έκδοση σε pocket, του δικού του βιβλίου, της Καρδιάς του Κτήνους,  ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε: “Εθισμένος στην ανάγνωση από την παιδική μου ηλικία, απέκτησα συν τω χρόνω τη συνήθεια να προσέχω τα δαχτυλικά αποτυπώματα των αναμνήσεων πάνω στα βιβλία. Μια λαδιά πάνω στη σελίδα, λόγου χάριν, δεν ήταν ποτέ μια απλή λαδιά. Μπορεί να φανέρωνε ένα μεσημέρι που, αιχμαλωτισμένος από έναν page turner συγγραφέα, δεν μπορούσα να τον αφήσω κατά μέρος ούτε για ν’ απολαύσω απερίσπαστος μια λαχταριστή χωριάτικη σαλάτα. Κόκκοι άμμου, συνοδεία μιας ξεθυμασμένης μυρωδιάς από αλάτι, μπορεί να οδηγούσαν συνειρμικά σε τρυφερούς εναγκαλισμούς με μια παλιά αγαπημένη, για τους οποίους το βιβλίο ήταν ο μοναδικός και παντοτινά εχέμυθος αυτόπτης μάρτυρας.”
Τα βιβλία είναι για να τα ζούμε και για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη ήρθαν τα Pocket βιβλία. Μικρά σε μέγεθος, πολύ βασικό, καλαίσθητα και πάνω απο όλα διατηρούν την καλή τους ποιότητα στο χαρτί. Και η γραμματοσειρά, ευτυχώς, μεγάλη για pocket.
Από τις 11 Ιουνίου έχουν κυκλοφορήσει μεγάλα βιβλία σε μικρές τιμές είναι μαζί σας, όπου κι αν είστε! Jo Nesbo, Gillian Flynn, Patricia Highsmith, Pedro Juan Gutierrez, Ian Rankin, Arne Dahl, Φ. Κ. Καστ & Κριστίν Καστ, Πέτρος Τατσόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...