Βιομήχανοι (ΣΒΑΠ): Η Οικονομία χρειάζεται αποφασιστικότητα και τόλμη

Βιομήχανοι (ΣΒΑΠ): Η Οικονομία χρειάζεται αποφασιστικότητα και τόλμη

Χρειάζεται αποφασιστικότητα, τόλμη και κυρίως αποτελεσματικότητα η ελληνική Οικονομία δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός,  με αφορμή την συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης και την διανομή των υπουργείων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, «Η μεγάλη συσσώρευση επενδυτικών, επιχειρηματικών και ιδίως παραγωγικών και εξαγωγικών υποθέσεων στα οικονομικά υπουργεία εδώ και ένα χρόνο περίπου δημιουργεί αξεπέραστο τέλμα στην οικονομία και αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα προς το οποίο οφείλει να στρέψει τη προσοχή της η οικονομική πολιτική».  

Οι ελλείψεις και η γραφειοκρατία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας και ο κ. Μαθιός δήλωσε πως, «υποθέσεις που συνδέονται με επενδύσεις και παραγωγικές δράσεις ασφυκτιούν σε αρμόδια υπουργεία λόγω αδράνειας που προκλήθηκαν από τις συνεχείς πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Η κατάσταση αυτή μαζί με τις εκκρεμότητες στη προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων λόγω της έλλειψης Επιτροπών και άλλων μηχανισμών προώθησης τους, αδρανοποιούν μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής δράσης και επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα».

Για την στροφή προς την ανάπτυξη, η χώρα χρειάζεται να διευκολύνει τις επενδύσεις και ένας διάλογος για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής αγοράς.  «Πρώτη μέριμνα της νέας Κυβέρνησης πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση της κατάστασης αυτής με την ενεργοποίηση όλων εκείνων των διαδικασιών που παρέμειναν αδρανείς τουλάχιστον για το τελευταίο τρίμηνο. Από εκεί και πέρα επιβάλλεται όπως μέσω διαλόγου να ιεραρχηθούν τα προβλήματα της επιχειρηματικής αγοράς και να προωθηθούν λύσεις που θα απορροφήσουν όσο είναι δυνατόν την έλλειψη ρευστότητας και τις παρενέργειες από το τρίμηνο των capital controls.»

Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σημεία εισήγησης του πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς το Δ.Σ. του Συνδέσμου ενόψει των διαβημάτων που προετοιμάζονται σε συνδυασμό με τον κύκλο επαφών στην νέα Κυβέρνηση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...