Βιομηχανία: Αυξήθηκε 0,4% ο τζίρος τον Ιούλιο

Βιομηχανία: Αυξήθηκε 0,4% ο τζίρος τον Ιούλιο
Αύξηση 0,4% κατέγραψε ο τζίρος τη βιομηχανία τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, ενώ στο 12μηνο Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, μειώθηκε 4,4%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 0,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012 – Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 4,4%, έναντι μείωσης 1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη κατά 0,4% τον Ιούλιο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

1. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

2. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,2%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: χημικών προϊόντων, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, η αύξηση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

• Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 2,7%.

• Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,9%.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...