«Βολές» Μαδούρο κατά Ραχόι: Ποιος είναι ο δικτάτορας τώρα;

«Βολές» Μαδούρο κατά Ραχόι: Ποιος είναι ο δικτάτορας τώρα;

Σφοδρή επίθεση κατά του Μαριάνο Ραχόι εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο λέγοντας πως ο συντηρητικός ηγέτης είναι ένας υποκριτής επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες, καθώς επιχείρησε να σταματήσει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η Ισπανία είναι ένας ηχηρός επικριτής του αριστερού Μαδούρο καθώς τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τη δημοκρατία της Βενεζουέλας και έχει βυθίσει στην απελπισία τα 30 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του εξαιτίας ελλείψεων στα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Ως απόδειξη ότι ο Ραχόι είναι αυτός που δεν διαθέτει δημοκρατικά διαπιστευτήρια, ο Μαδούρο επικαλέσθηκε τις εικόνες στις οποίες οι ειδικές μονάδες της ισπανικής αστυνομίας φαίνονται να εισβάλλουν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ’ ολόκληρη την Καταλονία και να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια.

«Ποιος είναι ο δικτάτορας;» δήλωσε ο Μαδούρο κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.

«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγόρησε με τη σειρά της τον Μαδούρο για υποκρισία στην επίθεσή του εναντίον του Ραχόι λέγοντας πως ο βενεζουελανός ηγέτης κατέστειλε βίαια διαδηλωτές που επί τέσσερις μήνες ζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια, πρόωρες εκλογές και σεβασμό του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303542-Boles-Madoyro-kata-Rachoi-Poios-einai-o-diktatoras-tora ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...