«Βουνό» οι υποχρεώσεις στην εφορία -Τι πρέπει να πληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι πολίτες, αφού ατελείωτες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία οι οποίες πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο… ημερολόγιο της εφορίας έως το τέλος του χρόνου είναι η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι έχουν εκκρεμότητες με τις προηγούμενες, μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Ως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά ακολουθεί πρόστιμο ισόποσο των τελών. Οι τράπεζες προσφέρουν διευκολύνσεις με άτοκες δόσεις, 3 έως 8, για την εξόφλησή τους, ανάλογα με το κάθε «πακέτο».

Την ίδια στιγμή περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει ως το τέλος του τρέχοντος έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). Όσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Επιπλέον, ως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να εξοφλήσουν τη 2η δόση οι περίπου 30.000 που οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών. Το χρόνο που απομένει ως τα τέλη του χρόνου έχουν στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες ώστε να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 και το τεκμήριο διαβίωσης στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν το 2016.

Τέλος, έως τις 19 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία όσοι πρέπει να κάνουν τροποποιημένες δηλώσεις Ε9 για να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ και ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να κάνουν διακοπή εργασιών οι επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015.

iefimerida.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...