Βούτσης: Έως 20 Ιουλίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου

Πέμπτη 30/06/2016 – 10:20Νίκος ΒόυτσηςΟ εκλογικός νόμος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, η ψήφος στα 17, ενώ το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
Ερωτηθείς για τις αυξήσεις σε φόρους, τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί για το 2018 στο 2%, από 3,5%. Για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων.
Αναφερόμενος στο Brexit, o πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη μετάβασης σε μια «πιο αλληλέγγυα Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας στην Ευρώπη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...