Βρέθηκαν γερμανικά πλοία από τον Α’ Παγκόσμιο στο λιμάνι του Πόρτσμουθ

Βρέθηκαν γερμανικά πλοία από τον Α' Παγκόσμιο στο λιμάνι του Πόρτσμουθ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 25/03/2016 – 20:55

Βρέθηκαν γερμανικά πλοία από τον Α' Παγκόσμιο στο λιμάνι του Πόρτσμουθ

Δύο χαμένα γερμανικά πλοία από την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκαν στο βυθό του λιμανιού στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας. Τα δύο πλοία είχαν εξαφανιστεί από το 1919, όταν οι Γερμανοί τα βύθισαν, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των Βρετανών.

Τα δύο πλοία, V44 και V82, είχαν σαρωθεί από συλλέκτες μετάλλων, οι οποίοι, όμως, είχαν ανασύρει μόνο τα κομμένα κομμάτια τους. Με την πάροδο των χρόνων εξαφανίστηκαν μέσα στη λάσπη του βυθού, στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί το ναυάγιο του αγαπημένου πλοίου του βασιλιά της Αγγλίας, Ερρίκου Η’, το Mary Rose, το οποίο βούλιαξε πριν 400 χρόνια.

Τα δύο πλοία ήταν αόρατα για μεγάλο διάστημα, παρ’ ότι το βασιλικό ναυτικό της Βρετανίας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πόρτσμουθ, με όλα τα μέσα ασφαλείας που λαμβάνονται. Η ανεύρεση των δύο γερμανικών πλοίων επανέφερε τη συζήτηση για τα ναυάγια κατά μήκος των βρετανικών ακτών, τα οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνούν σε αριθμό τα χίλια. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, στο βυθό του λιμανιού του Πόρτσμουθ είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλα ναυάγια γερμανικών πλοίων από την ίδια περίοδο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...