Βρέθηκε το «όπλο» ενάντια στο Αλτσχάιμερ!

Βρέθηκε το «όπλο» ενάντια στο Αλτσχάιμερ!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 14/03/2016 – 22:45

Βρέθηκε το «όπλο» ενάντια στο Αλτσχάιμερ!

ΤΟ ΜΥΡΤΙΛΛΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΚΚΙΝΙΟ Ή ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙ…                         

Οι μικροί αυτοί καρποί που ακούν στο όνομα «μύρτιλλο» είναι εύγευστοι και έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Αντίθετα είναι φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, γεγονός που τα τοποθετεί στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής. Διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης και όλες οι μελέτες γύρω από αυτά τονίζουν το πώς αυτά λειτουργούν σαν ασπίδα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το μύρτιλλο, αλλιώς βακκίνιο ή και μπλούμπερι, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Μόλις μία μερίδα του νόστιμου φρούτου παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειαζόμαστε, σε συνδυασμό με φυτικές ίνες που ωφελούν την καρδιά και μαγγάνιο, ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τα οστά.

Χάρη στη σημαντική περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το μύρτιλλο είναι επίσης σημαντικό «όπλο» ενάντια στην καρδιοπάθεια, τον καρκίνο αλλά και το Αλτσχάιμερ.

Η συμβολή του μύρτιλλου στην προστασία από το Αλτσχάιμερ διαπιστώθηκε πρόσφατα από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Χημείας, το μύρτιλλο μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Τα οφέλη του μύρτιλλου ενάντια στο Αλτσχάιμερ, τη συνηθέστερη μορφή άνοιας σήμερα, προκύπτουν από τις ανθοκυανίνες που περιέχει, ουσίες που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των φλαβονοειδών και που δίνουν στο μύρτιλλο το χαρακτηριστικό βαθύ μπλε χρώμα του.

Όπως όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες, έτσι και οι ανθοκυανίνες προλαμβάνουν την ηλικιακή εκφύλιση σε κυτταρικό επίπεδο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...