Βρέχει προσλήψεις στο δημόσιο τις επόμενες 90 ημέρες

Βρέχει προσλήψεις στο δημόσιο τις επόμενες 90 ημέρες

Οι διαγωνισμοί ήδη τρέχουν και έρχονται και νέοι. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες ανοίγουν σχεδόν 15.000 θέσεις στο Δημόσιο και οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις στους δήμους. Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για πρόσληψη 6.500 βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών κλπ σε παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.500 ατόμων στους δήμους της χώρας για πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα και οι δήμοι θα πρέπει να καταθέτουν τα σχετικά αιτήματα μέχρι το τέλος του έτους. Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο από την ημέρα προκήρυξης θα έχουν μόνο 10 ημέρες για την κατάθεση αίτησης. Άλλες 1.549 προσλήψεις στους Δήμους θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Άθληση για όλους 2015-16 και αφορούν σε πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής.
Με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με διάρκεια οκτώ μηνών θα προσληφθούν από τα ΕΛΤΑ 581 υπάλληλοι στη διοίκηση, αλλά και διανομείς και οδηγοί. 1822 αρχαιολόγοι, συντηρητές και μηχανικοί θα προσληφθούν σε θέσεις για εποχιακούς υπαλλήλους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν σε ειδικευόμενους εργάτες με απολυτήριο λυκείου ή παλαιού Δημοτικού.
Μόνιμο προσωπικό αναζητά το υπουργείο Υγεία. Θα γίνουν 2.440 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία για να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις. Αναλυτικότερα ζητούνται 1.110 νοσηλευτές, 600 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 100 άτομα ως πλήρωμα ΕΚΑΒ, 80 άτομα για θέσεις σε προγράμματα απεξάρτησης και 550 άτομα για διάφορες θέσεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...