«Βρέχει» πρόστιμα και λουκέτα για φοροδιαφυγή σε όλη την Ελλάδα! (Εικόνες)

ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!                                               

57 αποδείξεις «ξέχασαν» να κόψουν σε γνωστό beach bar της Σαντορίνης!

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!

Ιδιοκτήτης ταβέρνας «έσπασε» το λουκέτο και συνελήφθη!

Απανωτά χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής, από τους ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στα νησιά του Αιγαίου! Με τα πρώτα στοιχεία να ανεβάζουν τα κρούσματα της φοροδιαφυγής σε σχεδόν μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχονται, η ΓΓΔΕ μαζί με την Διεύθυνση Οικονομικής

Aστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους στα  γνωστά «στέκια»  κοσμοπολίτικων νησιών, βγάζοντας νέα «λαβράκια»!  Με τα λουκέτα να πέφτουν βροχή, από το υπουργείο τονίζουν πως εκτός από αυτές καθαυτές τις περιπτώσεις, οι ποινές λειτουργούν ως παράδειγμα για όλη την υπόλοιπη αγορά. «Δείχνουν πως οι έλεγχοι δεν μένουν μόνο στα λόγια».  

Όπως είχε δηλώσει ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού».

Από την ΓΓΔΕ, τονίζεται πως στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα, συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σύρου, εκτελώντας εντολές για τη διενέργεια ελέγχων σε όμορες περιοχές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γ.Γ.Δ.Ε., προέβη το Σαββατοκύριακο σε προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Σαντορίνης.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών,  ανακάλυψε πως στην ‘DEMILMAR’, στην Περίσσα, η οποία περιλαμβάνει εκμετάλλευση της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόριο και κατάστημα με επώνυμα ρούχα, είχαν «ξεχάσει» να κόψουν  57 αποδείξεις!

Στο απόγειο της τουριστικής περιόδου η κίνηση στα νησιά σημειώνει υψηλά έτους και μαζί ανεβαίνουν και τα κρούσματα φοροδιαφυγής, με συνηθέστερο την μη έκδοση αποδείξεων. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 57 αποδείξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση στην παραλία.

Το συνεργείο προχώρησε άμεσα στη βεβαίωση της παράβασης και στην προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για 48ωρο σφράγισμα της επιχείρησης.  Οι ελεγκτές θυροκόλλησαν και το σημείωμα διαπίστωσης ελέγχου, καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να το παραλάβει.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε, μπαράζ ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της Μυκόνου, της Σαντορίνης και του Ρεθύμνου, όπως τονίζεται από την αρμόδια υπηρεσία, για την εφαρμογή της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας.

Χιλιάδες ευρώ δίχως αποδείξεις! Σύμφωνα με την υπηρεσία εντοπίστηκαν οι εξής παραβάσεις:

Στη Μύκονο

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 3.052 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.730 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στη Σαντορίνη

 

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν δύο  παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Ρέθυμνο

Σε παραλιακό μπαρ-εστιατόριο, διαπιστώθηκε  να απασχολούνται δέκα (10) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις  εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων». Μάλιστα οι αρχές καλούν όλους όσους έχουν πληροφορίες για περιπτώσεις  φοροδιαφυγής, να τις καταγγέλλουν , ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012.

«Έσπασε» το λουκέτο της εφορίας  και συνελήφθη!

Τα λουκέτα είναι για σπάνε σκέφτηκε ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία της Θεσσαλονίκης και αφού οι ελεγκτές , είχα σφραγίσει το κατάστημά του για μη έκδοση 30 αποδείξεων το Σάββατο, εκείνος  αποφάσισε να «σπάσει» το λουκέτο και να λειτουργήσει κανονικά!

Αν και το κατάστημα θα έμενε κλειστό μόνο για ένα 48ωρο, εκείνος έβλεπε τα έσοδα του Σαββατοκύριακου να φεύγουν μέσα από τα χέρια του και άνοιξε το κατάστημα πρόωρα. Όμως δεν υπολόγισε την αστυνομία που ήλεγχε την είσοδο του καταστήματος και έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής, αστυνομικοί του τμήματος Θερμαϊκού, μετά από έρευνα στην ταβέρνα, διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης είχε  αποσφραγίσει την είσοδο και στην συνέχεια συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

kleisto-magazi-forodiafygi

kleisto-magazi-forodiafygi

kleisto-magazi-forodiafygi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...