Βρήκαν υποβρύχιο-φάντασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Πέμπτη 26/05/2016 – 17:51ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ                                                                                                                      Βυθισμένο ναυάγιο βρετανικού υποβρυχίου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισαν δύτες στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας.
Μετά από 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος με 71 άτομα πλήρωμα επί του πλοίου.
Μια ομάδα με επικεφαλής τον κυνηγό ναυαγίων Μάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε, εντόπισε το εξαφανισμένο σκάφος.
Όταν αντίκρισε τη σκιά του 84 μέτρων μήκους, 8 μέτρων πλάτους ναυαγίου, μόλις έφτασε σε βάθος 80 μέτρων, ήξερε ότι κάτι σπουδαίο είχε συμβεί. «Αμέσως σκέφτηκα τη μοίρα αυτών των ανδρών που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω», δήλωσε στην La Nuova Sardegna.
tfuyuyt
Το HMS P311 έφυγε από την Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου του 1942, με αποστολή να καταστρέψει τα ιταλικά θωρηκτά «Trieste» και «Gorizia» που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της La Maddalena, στο ομώνυμο νησί στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σαρδηνίας.
Αλλά το υποβρύχιο εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στέλνοντας το τελευταίο σήμα στις 31 Δεκεμβρίου 1942. Αναφέρθηκε η εξαφάνισή του στις 8 Ιανουαρίου, όταν απέτυχε να επιστρέψει στη βάση και αργότερα δηλώθηκε ως βυθισμένο.
Πιστεύεται πως το πλοίο βυθίστηκε στον κόλπο της Όλμπια περίπου στις 2 Ιανουαρίου 1943.
 
5745fb7bc36188806c8b458f
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...