Βρετανία: Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις μετά το χθεσινό χάος

Βρετανία: Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις μετά το χθεσινό χάος
Μετά το χάος που επικράτησε στο Λονδίνο αφότου έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα, ύστερα από πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα πληροφορικής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS), συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις.
Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου Χίθροου ακυρώθηκαν 38 πτήσεις σήμερα το πρωί, αν και η κατάσταση αναμένεται να επανέλθει στο κανονικό.

«Τριάντα οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν», εξαιτίας του χθεσινού συμβάντος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Χίθροου, διευκρινίζοντας ότι συνολικά 1.300 πτήσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα για το αεροδρόμιο αυτό του Λονδίνου, το πρώτο στην Ευρώπη σε ότι αφορά τον αριθμό των επιβατών και το πρώτο στον κόσμο για στην κίνηση διεθνών επιβατών.

«Ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ακυρώσεις, όμως πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο κανονικό μετά τις 09:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος του Χίθροου ζήτησε επίσης από τους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για να επιβεβαιώνουν ότι οι πτήσεις τους θα γίνουν κανονικά.
Μια τεχνική βλάβη στα συστήματα πληροφορικής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS) χθες Παρασκευή προκάλεσε επί πολλές ώρες μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια και κυρίως σε αυτά του Λονδίνου, με εκατοντάδες πτήσεις να ακυρώνονται ή να καθυστερούν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...