Βροχή τα λουκέτα στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μέσα στην 6ετία των μνημονίων!

Δευτέρα 04/07/2016 – 18:54Στην πρέσα οι εταιρίες τεχνολογίας στην Ελλάδα, που κλείνουν η μία μετά την άλλη! Με την παραγωγή να πηγαίνει σε χώρες με χαμηλό κόστος όπως η γειτονική Βουλγαρία και η Κίνα, η ανεπτυγμένες Οικονομίες κάνουν στροφή στην ανάπτυξη της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, όμως στην Ελλάδα, ο κλάδος δέχεται αφόρητες πιέσεις και κάθε χρόνο κλείνουν όλα και περισσότερες!
Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (Ε.Κ.Τ.), πέρσι έκλεισαν πάνω από 4.200 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα μας που αποτελεί διπλάσιο νούμερο από τα λουκέτα του 2011!
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν την δημιουργία, 52.650 νέων  επιχειρήσεων στην Ελλάδα, από τις οποίες οι 3.249 ήταν υψηλής τεχνολογίας.
Το ίδιο διάστημα, διεγράφησαν 95.504 εταιρείες, με 4.277 να ανήκαν στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Ένα μεγάλο χτύπημα στην αγορά, με μία μείωση της τάξης των 1.028, επιχειρήσεων!
Μάλιστα, η εικόνα γίνεται χειρότερη αν εξεταστούν τα μερίδια των διαγραφών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, στο σύνολο των διαγραφών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν 3,5% το 2011, 3,4% το 2013, ενώ το 2014 αυξήθηκε, για να αγγίξει το υψηλό του 4,5% το 2015!
Με την ελληνική Οικονομία, εντός της 6ετίας των μνημονίων να έχει περάσει πάνω από τα «αναμμένα κάρβουνα», των μεταρρυθμίσεων, η αβεβαιότητα, η γραφειοκρατία και η έλλειψη χρηματοδότησης, αποτελούν καταδίκη για μία νέα επιχείρηση του κλάδου.
Σε αντίθεση με ένα εστιατόριο η μία καφετέρια, οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, δεν έχουν έσοδα από την πρώτη ημέρα που θα λειτουργήσουν, αλλά χρειάζονται τον απαραίτητο χρόνο και κεφάλαιο, για να εξελίξουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους. 
Ακριβώς για αυτό, έχουν ευκαιρίες σε ανεπτυγμένες  Οικονομίες, όπου το περιθώριο αυτό θεωρείται δεδομένο. Από την άλλη, με την Ελλάδα να έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω, τα τελευταία χρόνια, μόνο το 2014 είχαν δημιουργηθεί 58.769 νέες εταιρείες με τις  3.869 να είναι υψηλής τεχνολογίας. Το ίδιο διάστημα, έκλεισαν  117.000 εταιρίες με τις  4.310 να ανήκουν στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...