Βρυξέλλες: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης

Τετάρτη 15/06/2016 – 14:59Βρυξέλλες: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσηςΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ 7,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM
Tην επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ESM, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» στην εκταμίευση της δόσης, εγκρίνοντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα, κατόπιν και της υιοθέτησης των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Η έγκριση του μνημονίου θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM. Τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ της β’ δόσης του προγράμματος (συνολικά 10,3 δισ. ευρώ), θα καταβληθούν τους επόμενους μήνες.
Την ίδια ώρα, πηγές της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι η συνεδρίαση του ESM θα εξελιχθεί «ομαλά και δίχως εκπλήξεις». Όσον αφορά στο αυριανό Eurogroup, σημειώνουν ότι «θα είναι σύντομο και χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...