Βόλεϊ Ανδρών: Έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής η Ομόνοια

Στη Ναύπακτο έγινε η έκπληξη της 11ης αγωνιστικής στον Η’ Όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας στο βόλεϊ των ανδρών. Η Ομόνοια Ναυπάκτου νίκησε με 3-0 τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Πάτρας, ρίχνοντάς τον από την κορυφή και πλέον βάζει υποψηφιότητα με τον πιο ηχηρό τρόπο ακόμα και για μία θέση στην τετράδα.

Έχοντας μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι τους από το ξεκίνημα ως το τέλος, οι παίκτες της Ομόνοιας εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των πατρινών, τους αιφνιδίασαν τους και πήραν τελικά μεγάλη νίκη με 3-0 σετ.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο πρώτο σετ με την Ομόνοια να παίρνει οριακό προβάδισμα στο 18-17. Ο Απόλλωνας με τρεις σερί πόντους έκανε το 18-20 όμως με τα καλά σερβίς του διακριθέντα Σπύρου Παπαηλιόπουλου, το σκορ γύρισε στο 22-20 και το σετ πήγε στην Ομόνοια με 25-23.

Με τον Θοδωρή Κόκκαλη πρωταγωνιστή στο πρώτο μισό του δευτέρου σετ, η Ομόνοια έχτισε σιγά σιγά διαφορά πέντε πόντων (14-9). Ένα χαμένο σερβίς και δύο σερί άσσοι για τον Απόλλωνα όμως ξαναέβαλαν την ομάδα της Πάτρας στο παιχνίδι, με το σκορ να γίνεται λίγο αργότερα 17-17. Ένας τυχερός πόντος και τέσσερις συνεχόμενοι άσσοι έκαναν το σκορ 22-17 υπέρ των γηπεδούχων κρίνοντας ουσιαστικά το σετ υπέρ της Ομόνοιας με 25-21.

Κατέρρευσε η ομάδα της Πάτρας στο τέταρτο σετ. Με πολλά λάθη σε επίθεση και υποδοχή, αλλά και την Ομόνοια να συνεχίζει το ίδιο συγκεντρωμένη σε όλο τον αγώνα, το σκορ έφτασε γρήγορα στο 21-13 με την κατάσταση πλέον να είναι μη αναστρέψιμη. Ο Απόλλωνας κατάφερε στο τέλος να μειώσει σε 25-19 όταν πλέον όλα είχαν κριθεί.

Η νίκη αυτή, πέρα από την καλή ψυχολογία που δίνει στην ομάδα της Ναυπάκτου, την βάζει για τα καλά μέσα στη διεκδίκηση μιας θέσης στην τετράδα κάτι που θα φανεί στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Το πρώτο από αυτά θα γίνει αυτό το Σάββατο το απόγευμα στην Αμαλιάδα, με τον νικητή της αναμέτρησης να παίρνει σοβαρό προβάδισμα για τη συμμετοχή του στα play off της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία, στόχος που ήταν πέρα από κάθε λογική για την Ομόνοια στο ξεκίνημα τα φετινής αγωνιστικής περιόδου.

 

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σουρτσέ, Παπαηλιόπουλος Β., Μητρόπουλος, Θεοφάνης, Τσούσης.

Απόλλων Πάτρας (Χριστόπουλος): Γιαννόπουλος Ν, Μπακούνης, Μητρόγιαννης, Κοσμάς, Ζωντανός, Γιαννόπουλος Σ., Κουκουζέλης, Γαμβρέλλης, Βαλουξής, Θεοδωράκης, Παπαθανασόπουλος, Γεωργακόπουλος Ν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...